Hirdetés

Minden közelgő Pixel kamerainfóját kihalászták

Szoftverkód árulkodik a hagyományos és hajlítható modellek szenzorlistájáról, egy bónuszkészülék is felbukkant.

Kuba Wojciechowski belekukkantott a Google szoftverkódjába, és sikerült kihámoznia belőle az összes közelgő referenciatelefon kameraparaméterét. A Pixel 7 és a Pixel 7 Pro ragaszkodik az elődök Samsung ISOCELL GN1 főszenzorához 1,31"-en és 50 megapixelen, továbbá marad a 12 megapixeles Sony IMX381 is ultraszéles szerepkörben. A változás az előlapnál indul: ezúttal közös lapka várja a fotonokat a 11 megapixeles ISOCELL 3J1 személyében, ami a félbiztonságosnak titulált arcazonosítás minőségén hivatott javítani. A Pro modell teleobjektíves egysége IMX586-ról ISOCELL GM1-re válthat, amit ne keverjünk össze a GN1-gyel: a zoomkamera lapkája 48 megapixeles lehet.

Ezzel véget is érne a történet, ha csak két eszközzel készülne a Google, de rábukkant a kódban a fejlesztő egy Lynx becenéven készülő modellre is, amely egy harmadik csúcsmodell, vagy csak egy belső tesztelésre használt darab lehet. Itt is az ISOCELL GN1 áll a stáblista élén, ám IMX787 típusú lehet a másodlagos 64 megapixelen, ami újdonság a keresőóriásnál. Az előlapra 13 megapixeles IMX712 kerülhet. Júniusban a Google új Pixel tabletet is ígért, de csak 2023-as starttal, ez az elő- és hátlapon egyaránt 8 megapixeles IMX355 típusú szenzort viselhet.

De a legtöbbeket vélhetően a P7, Pipit és Passport munkacímeken is futó hajlítható Pixel érdekli. Ezúttal is az ISOCELL GN1 lehet vezérszerepben, az IMX386-tal (ez lehet az ultraszéles) és az IMX363-mal (ez lehet az előlapi kamera csukva), illetve az IMX355-tel (a szelfikamera nyitva, a hajlítható panelen). Már csak a bemutató van hátra, ám arra a hagyományos telefonok esetében is jó pár hetek kell várni, a hajlíthatóra egyes források szerint pedig egészen 2023-ig.

Azóta történt

Hirdetés