Hirdetés

Microsoft: Válts iPhone-ra, vagy Androidra!

Hosszú vergődés után 2017 októberében jelentette be a Microsoft, hogy nem fejlesztik tovább a mobilos operációs rendszerüket. Ez egy 17 éves történet végére tett pontot, hogy milyen verziók, lépések és döntések vezettek idáig, azt egy korábbi cikkünkben már összefoglaltuk. Akkor a Microsoft azért azt ígérte, hogy bár új verziója már nem lesz a Windows Mobile-nak, azért hibajavítások még érkeznek, ám idén ennek is vége, december 10-én jön majd az utolsó biztonsági frissítés.

Nokia Lumia 1020
[+]

Készült is egy "Windows 10 Mobile End of Support FAQ", magyarán a terméktámogatás leállításával kapcsolatos kérdések-válaszok felület, ahol azért akad egy-két meglepő tanács a jelenleg még Windows 10 Mobile operációs rendszert futtató telefonokat használó ügyfelek számára. A "mit tegyenek most a Windows 10 Mobile ügyfelei?" kérdésre speciel az a hivatalos válasz, hogy váltsanak iOS-t, vagy Androidot futtató készülékekre, amit továbbra is támogat a Microsoft különböző alkalmazásokkal, és sietnek hangsúlyozni, hogy a cég továbbra is mindent megtesz azért, hogy ezek a szoftverek kielégítsék a felhasználói elvárásokat.

Nokia Lumia 920
[+]

A Cortana sem lesz ellenfele a Google és az Amazon asszisztensének, a Microsoft azt mondja, hogy ezek mellett, kiegészítve a Google Assistant és az Alexa tudását, továbbra is lehet használni, amit egyébként az Office365 ügyfelei meg is tehetnek. A Microsoft azt is javasolja, hogy a december 10-én esedékes frissítésig érdemes biztonsági mentést készíteni, a telefonok természetesen használhatóak maradnak, de mivel a platform már kvázi halott, ezért az alkalmazásfejlesztők (akik még voltak) is elfordultak a Windows Mobile 10-től, úgyhogy nem nagyon valószínű, hogy bárki is készít majd appokat erre a platformra, ahogyan a korábbi, népszerű alkalmazások (közösségi felületek, navigációk, játékok) frissítése is megszűnik (illetve egy csomó esetben már rég meg is szűnt).

Azóta történt

Előzmények

  • Nem lesz több Windows mobilra

    17 éves sztori végére tett pontot a Microsoft. Nem fejlesztik tovább a mobilos rendszerüket, nem lesz több Windows telefon. Pocket PC-ként indult, Windows 10 Mobile-ként végződik.

Hirdetés