Microsoft Silverlight iPhone-ra is

Az Adobe Flash legnagyobb kihívója a Microsoft Silverlight úgy tűnik, hogy egész jó úton halad az Apple iPhone meghódítása felé. Természetesen szó sincs a két ősellenség együttműködéséről, de a Microsoft nemrég sikeresen demonstrálta H.264 kódolású streaming videók lejátszását az Apple üdvöskéjén. A Microsoft egyébként az iPhone mellett a Nokiával való együttműködése jegyében Maemo és Symbian alapú megoldásokon is dolgozik, ám emellett lehetett hallani a RIM BlackBerry modellek esetleges támogatásáról is. A Microsoft mobil Silverlight megoldása ugyanolyan kliens-szerver architektúrán alapul, mint az Opera Mini, vagyis a munka oroszlánrészét, azaz a Silverlight tartalmak renderelését távoli szerverek végzik, míg a telefonoknak már csak egyszerűsített tartalmakkal kell bajlódniuk.

Azóta történt

Előzmények

  • Symbian vs. Maemo

    A Nokia igen óvatosan kezeli a Symbian platform leváltása körüli pletykákat.

  • Tíz Nokia szabadalmat sért az iPhone

    A Nokia szabadalomsértés miatt nyújtott be keresetet az Apple ellen, mivel az iPhone a finn óriás több GSM, UMTS és WLAN levédetett megoldását is jogosulatlanul használja.

  • Együttműködik a Nokia és a Microsoft

    A két óriásvállalat stratégiai együttműködési megállapodást kötött mobil üzleti megoldások közös kidolgozására és fejlesztésére.

  • Érintőképernyős kezelőfelületek

    Minden gyártó próbál olyan érintésvezérelt rendszert alkotni, amellyel a készülék kényelmesen vezérelhető. De nem mindegyiknek sikerül.

Hirdetés