Megváltozott az App Store

Hirdetés

A több százezer applikációt magában foglaló App Store az iOS 7 dizájnváltásán kívül nem sokat változott az utóbbi időben, most viszont az Apple egy viszonylag logikus módosítást hajtott végre. Az alkalmazásboltban ugyanis egy ingyenes program telepítése esetén most már nem a „Free" gomb lesz látható, hanem helyette egy „Get" felirat jelzi, hogy le akarunk majd tölteni valamit.

A változtatás története rémesen egyszerű, a freemium appok nagyon közkedveltek lettek az utóbbi időben, így az „Ingyenes" kifejezés már aligha volt helyénvaló. A freemium ugyanis azt jelenti, hogy az alkalmazás ugyan mindenféle költség nélkül szabadon letölthető, ám bizonyos funkciókért, reklámmentességért, vagy plusz tartalmakért bizony már fizetni kell. Ezt az üzleti modellt egyébként rendkívül sokan támadják, hiszen nem egy esetben kényszerítik ezzel rá a felhasználókat arra, hogy valamit vásároljanak. Ettől függetlenül Androidon és iOS-es is jól működik a dolog, a fejlesztők bevételeinek 98 és 92 százaléka származik ebből a megoldásból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés