Hirdetés

Mégsem lesz porálló a Z Fold5?

Úgy volt, hogy meglesz az esszenciális IP58 védelem, Jéguniverzum azonban cáfol.

Az összecsukható képernyő és az egyedi forma csak az egyik fele a hajlítható kijelzős műfajnak, a tartósság, a szívósság és a gyűrődésminta eltüntetése a másik, és ezekben bőven van még tér a fejlődésre. A Samsung például eddig nem tudott megszabadulni a középső hajtáscsíktól, ám új, cseppszerű zsanért használva ez idén összejöhet. Mondjuk Ice Universe szkeptikus belső forrásokra hivatkozva: szerinte az új hajlítómechanizmus sem oldja meg az esztétikai problémát.

A Galaxy Z Fold5 kapcsán az is elhangzott korábban, hogy a hasznos IPX8 vízálló védelem mellett meglehet az IP5X minősítés is, azaz a porálló kivitel. Márpedig sok horrortörténetet hallottunk a készülékházba bejutó szennyeződésről és a zsanér recsegéséről vagy nyitási problémáiról, esetleg a panel sérüléséről.


(forrás: MySmartPrice) [+]

Ice Universe újfent cáfol: informátorai szerint az esszenciális, portálló minősítés mégsem lesz meg idén, azaz marad az IPX7 vízállóság. Összességében egyébként 2023-ban inkább a Z Flip5 lesz az, amely komolyabban előrelép a kötelező hardverfrissítés mellett, a jókora, mappaszerű panel ára viszont 550 ezer forintra emelkedő nyitás lehet.

Előzmények

Hirdetés