Megreformálná a vezetékmentes töltést a Microsoft

Hirdetés

Publikálta egyik kutatás alatt alatt álló projectjét a Microsoft, ami a vezetékmentes töltést hivatott kényelmesebbé tenni a mostani megoldásoknál, amelyek ugyanúgy helyhez kötik a készülékeket, mintha kábelen töltenénk azokat. Az AutoCharge megoldása két ma is létező technológiát kapcsolna össze. Az egyik a napelemes töltés, a Microsoft ugyanis egy olyan speciális „lámpát” használna energiaátvitelre, amellyel pontszerűen és hatékonyan képes elektromos energiát továbbító fotonokat küldeni a készülék megfelelő fogadópaneljére.

Forradalmasítaná a fotonlámpás AutoCharge a mobileszközök töltését

A másik technológia a mobileszköz azonosítását célozza meg, az AutoCharge „lámpája” ugyanis egy kamerát és egy forgatómotort is kapna, és miután a szoftver azonosította az asztalon lévő eszközök közül a mobilkészüléket, oda irányítaná a fotonokat. A Microsoft közölte, hogy a technológia már tesztfázisban van, és az AutoCharge prototípusa képes azonosítani és tölteni a projecthez használt mobilkészülékeket.

A megoldás előnye, hogy nincs szükség a merülőfélben lévő eszköz precíz elhelyezésére egy vezetékmentes töltőlapon vagy dokkolón. Bizonyos területen belül, mondjuk egy asztallapon, bárhol legyen a készülék, az AutoCharge másodpercek alatt azonosítja és megkezdni a töltést.

Előzmények

Hirdetés