Megjött a 4.4-es frissítés a Padfone 2-re

Az ASUS sajátos hibridje több generációt is megélt már, a Padfone 2-re most megérkezett a 4.4-es frissítés. A tajvani gyártó mindezidáig egyedi kialakítású készüléke már két éve a piacon van, megjelenésekor teszteltük is, akkor még a 4.0.4-es verzióval rendelkezett. Örömteli, hogy az ASUS a modell viszonylagos korossága ellenére is megoldotta a 4.4-re történő frissítést, ez leginkább annak köszönhető, hogy megjelenésekor a piacon elérhető egyik legkomolyabb hardvert gyömöszölték bele a mérnökök a készülékbe.

A frissítéssel nem csak egy alap Androidot kapunk, hanem az ASUS által dédelgetett ZenUI is megtalálható lesz a terméken. A flat stílusú felület igyekszik kiaknázni a kijelző teljes szélességét legyen akár táblagépes, akár okostelefonos nézetről szó, s persze tartalmaz néhány extra funkciót is. Ilyen a "What's Next", ami a következő tennivalót jeleníti meg a zárolt kijelzőn, vagy éppen a "Do It Later", ami számos gyári alkalmazással együttműködve ad arra lehetőséget, hogy ha éppen benne vagyunk valamiben és érkezik egy új esemény, akkor egy gombnyomással azt eltüntessük, de később a készülék emlékeztessen arra, hogy mikkel kéne még foglalkoznunk. A rendszer része továbbá az Omlet Chat, az ASUS WebStorage és az Open Cloud is.

A PadFone 2 frissítése előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a készüléken található adatokról, a 11.8.3.3 verziószámmal ellátott Android 4.4 firmware ugyanis minden adatot töröl a készülékről, a felhasználó a gyári beállításokkal találkozhat az első indulást követően. Az új firmware-t manuális módon kell frissíteni, melynek menetét az ezen a weboldalon található PadFone 2 Android 4.4_V11.8.3.3 upgrade SOP dokumentum írja le lépésről-lépésre. A frissítőfájlt erről a linkről tölthetik le a felhasználók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés