Mégis túlmelegedési problémákkal küzd a One M9?

Hirdetés

Ugyan bizonyos esetekben elvileg a Snapdragon 810 chipset hűvösebb működésre képes, mint a Snapdragon 801, mégis úgy tűnik, hogy az SoC tényleg túlmelegedési problémákkal küzd, ami a One M9-et is érzékenyen érinti. Egy holland weboldal a GFXBench tesztjeinek vetette alá a One M9-et, a One M8-at, az LG G3-at, Samsung Galaxy Note 4-et, valamint az iPhone 6 Plust.

Az ötösfogat hőmérsékletét infravörös fénnyel vizsgálták, és nagyon jól látszik, hogy a tajvani gyártó csúcskészülékének háza jóval "forróbb" a többiekénél. A több mint 55 fokosra felhevült mobilt a fémes kialakítása miatt már igencsak kényelmetlen volt állítólag kézben tartani. A játékteszteknél valamelyes jobb volt a helyzet, hiszen az Asphalt 8-nál és az Assassin's Creed: Pirates-nél már csak 42 fokosra melegedett a masina, bár még így is megelőzte ilyen téren a konkurenseket.

A HTC persze azonnal reagált Twitteren, Jeff Gordon, a HTC online kommunikációs vezetője szerint a One M9-en még egyáltalán nem a végleges szoftver futott, ez lehetett az oka a túlmelegedésnek. Ettől függetlenül ha így van, ha nem, úgy tűnik, hogy a Snapdragon 810-zel kapcsolatos problémák nem csupán szóbeszédek voltak, ami a későbbiekben a HTC termékek mellet az ugyanilyen SoC-vel elrajtoló LG modelleket is érintheti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés