Megérkeztek az LG második negyedéves adatai

Hirdetés

Elkezdtek szállingózni a vállalatok második negyedéves jelentései, a napokban az LG által készített kimutatás is megérkezett. A gyártó egy új rekordot állított fel, a mobil részleg ugyanis 12,1 millió okostelefont szállított le az április eleje és június vége közötti időszakban, ami az eddigi legjobb eredmény az LG történetében.

Számunkra a legfontosabb az LG Mobile Communications Company, mely a gyártó telekommunikációs részlegét jelöli. A második negyedévben jókora növekedésről számolhatunk be, mely eléri a 34,5 százalékot a tavalyi eredményekhez képest. A már említett új értékesítési rekord jókora bevétellel és profittal is járt, az előbbi elérte a 2,78 milliárd, az utóbbi 54,37 millió amerikai dollárt jelent. Utóbbi egy kicsit alacsonyabb az előző negyedéves eredményeknél, ám jóval meghaladja a tavalyi értéket, az Optimus G Pro és G2 megjelenése pedig tovább növelheti az IDC elemzései alapján harmadik legnagyobb smartphone-gyártó eladásait.

A dél-koreai vállalat többi részlege is jól teljesített, a szórakoztatóelektronikával foglalkozó LG Home Entertainment Company 6,4 százalékos, a háztartási berendezéseket készítő LG Home Appliance Company 10,9 százalékos, a légkondicionálókkal és eneretikai megoldásokkal foglalatoskodó LG Air Conditioning and Energy Solutions Company 18,4 százalékos Year Over Year növekedést könyvelhetett el. Ennek megfelelően az összbevétel is nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, az összeg 13,58 milliárd amerikai dollár, a növekedés elérte a 10,1 százalékot. A profit elérte 426,92 millió USD-s összeget, mely bár egy kicsit kevesebb az előző negyedévben tapasztaltnál, jóval magasabb az előző negyedéves adatoknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés