Megérkezett a HTC U20 5G és a Desire 20 Pro

Két modellel tért vissza a tajvani gyártó, és bár a specifikáció teljes, az egyik legfontosabb információ, az árazás nem derült ki.

Jó ideje nem hallottunk új HTC-mobilról, most viszont egyből itt van két érdekes újdonság, hiszen az utóbbi időben középkategóriássá vált Desire és a fölötte álló U-termékvonalat is felfrissítették egy-egy új mobillal. Mindkét újdonságra jellemző a négy hátlapi kamerás elosztás, az 5000 mAh kapacitású akkumulátor, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a kameralyukas kijelző.


[+]

A HTC U20 5G tehát az erősebb specifikációjú modell, ami nevének megfelelően alkalmas az ötödik generációs mobilhálózat használatára. 6,8 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 20:9-es képarányú LCD kijelzőjének bal felső sarkában találjuk a 32 megapixeles szelfikamerát. A rendszerchip a Snapdragon 765G, amihez 8 GB RAM és 256 GB-os, microSD-vel ráadásul tovább bővíthető tárhely tartozik.


[+]

A hátlapi főkamera 48 megapixeles, mellette 8 megapixeles ultraszéles, továbbá 2-2 megapixeles makró és mélységérzékelő látható, videózni 4K-ban, 30fps-sel lehet vele. 171,2 x 78,1 x 9,4 milliméteres dimenzióihoz 215 grammos tömeg tartozik, ez nyilván a méretes akkumulátorból is ered, ami egyébként 18W-os vezetékes gyorstöltést támogat. A kategóriában alapvetőnek mondható adatkommunikációs csomagon túl NFC-t is kapott az Android 10-es mobil, egyelőre azonban csak Tajvanon lesz elérhető.

A Deisre 20 Pro valamennyivel kisebb készülék, 162 x 77 x 9,4 milliméteres dimenziójú, 200 grammos és 6,5 hüvelykes a 19,5:9-es Full HD+ felbontású LCD kijelzője. A hátlapon sem a megjelenésben, sem a technikailag nem látunk eltérést, ugyanaz a kamerarendszer és ujjlenyomat-olvasó dolgozik rajta.


[+]

A Desire csak 4G-s, és gyengébb a rendszerchipje is, a Snapdragon 665 került bele 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval, de ez utóbbi szintén bővíthető. Az akkumulátor és a töltési technológia sem tér el, ahogy az Android 10 rendszer és az NFC is megegyezik. Jó lenne árakat tudni az 5000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt mobilokhoz, de erre még egy darabig várnunk kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés