Megérkezett a fémházas Galaxy A3 és A5

A Galaxy Alphával a Samsung is csatlakozott a fémborítású androidos gyártók sorához, igaz csak az oldalkeret kapott prémium fémburkolatot, a hátlap maradt műanyag, továbbra is lehetővé téve a annak levételét és az akkumulátor cseréjét. Jó ideje lehetett hallani azonban az előlapi üveget leszámítva teljes fémházzal érkező új sorozatról, és a Galaxy A3-mat és A5-öt ma a Samsung hivatalosan is bejelentette.

A Galaxy A3 az új termékcsalád legkisebb  tagja, és valóban kompakt készüléknek számít 4,5 hüvelykes, amoledes qHD megjelenítőjével, 130,1 x 65,5 x 6,9 milliméteres házával és mindössze 110,3 grammos tömegével. A rendszer lelke a 64 bites Qualcomm Snapdragon 410-es rendszerchip, amely 4 darab 1,2 gigahertzes Cortex-A53-as processzormagot tartalmaz, a grafikus feladatokat az Adreno 306 látja el. Rendszermemóriából 1 gigabájt jár. A legnagyobb elérhető adatsebesség 150 Mbps a Cat.4-es LTE modemnek köszönhetően. Az NFC nem maradt ki, az FM-rádió viszont igen.

A Samsung Galaxy A3
A Samsung Galaxy A3

Mivel a Samsung a fiatal tartalom- és multimédiafogyasztó vásárlóréteget célozza meg, jó döntés volt 16 gigabájnyi belső tárhely mellékelése, de további 64 gigabájthoz megfelelő microSD kártya behelyezésével hozzá lehet férni. Az előlapi kamera nagy felbontású, 5 megapixeles, a hátlapi pedig 8 megapixeles, Full HD felvételi lehetőségekkel. Az akkumulátor mindössze 1900 milliamperórás.

A Samsung Galaxy A5
A Samsung Galaxy A5

A Galaxy A5 az a család középső tagja (állítólag még idén érkezhet az egyelőre hivatalosan be nem jelentett harmadik darab, az A7), amely ugyancsak Snapdragon 410 rendszerchipet kapott, ellenben 2 gigabájt rendszermemóriát és 5 hüvelykes megjelenítőt, amely 720p felbontású. A készülék valamivel nagyobb (139,3 x 69,7 x 6,7 milliméter, 123 gramm), de nőtt az akkumulátorméret is (2300 milliamperórára). Az A5 ugyancsak Cat.4-es LTE modemet kapott.

A Galaxy A család a fiatalokat célozza meg

Az előlapi kamera az A5 esetében is 5 megapixeles, a hátlapi azonban 13 megapixelesre nőtt, bár az 1080p-s rögzítés megmaradt, akárcsak a belső tároló mérete és a bővítési lehetőség felső határa. Mindkét A-sorozatos Samsung készülék Android KitKat 4.4-es főverzióval startol el, ám várhatóan mindkét készülék megkapja valamikor az Android Lollipop frissítést. Az A-sorozat első két tagja első körben Kínában és bizonyos, egyelőre nem megnevezett piacokon jelenik meg, az árról vagy az itthoni piacra kerülésről jelenleg nem tudunk információval szolgálni.

Azóta történt

Előzmények

  • Videón a Galaxy A3 és A5

    Az eddigi legjobb minőségű kémanyag szivárgott ki a hamarosan leleplezésre kerülő Samsung Galaxy A3 és A5 készülékekről.

  • Képeken a Galaxy A3 és A5

    A Samsung hamarosan érkező középkategóriás készülékei most Mexikóban pózoltak a Galaxy Alpha mellett.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés