Már készülőben van az Android 5.1

Hirdetés

Kedves kollégánk Android 5.0-ás rendszerbemutatóját mától olvashatják végig mindazok a kevésbé szerencsések, akiknek még a zöld robot egy régebbi verziója fut okostelefonján, vagy bármilyen más nem lollipopos szoftver. Ám bármennyire is friss az Android legújabb publikus verziója, a fejlesztés nem áll meg: egy konferencián máris kiszúrták a készülőben lévő 5.1-es rendszerfrissítést.

A Devoxx egy antwerpeni fejlesztői rendezvény, ahol Romain Guy és Chet Haase Google-ös szoftverfejlesztők is előadást tartottak, és a szemfüles résztvevők kiszúrták, hogy az egyik számítógéppel összekapcsolódott Nexus 5-ön már az Android 5.0 MR1 futott. Ez a fajta fejlesztés alatt álló verziójelölés már korábban is előfordult az Among Tech szerint: az Android 2.0 MR1-et végül Android 2.1 Eclairként, az Android 3.0 MR-et pedig Android 3.1-ként ismerhette meg a nagyérdemű. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet az első komolyabb lollipopos ráncfelvarrás, mindenesetre az első szélesebb körben elterjedt 5.0-ás bugra máris ráakadtak az ilyen rendszert futtatók: sokaknak problémái adódnak a WiFi-kapcsolattal a frissítés óta..

Azóta történt

Előzmények

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

Hirdetés