Már ebben a hónapban jöhet egy Odin chipsetes LG telefon

Az LG gőzerővel dolgozik saját lapkájának fejlesztésén, melyet egyelőre csak Odin néven emlegetnek a mobilkommunikációs világban. A munka viszont már két éve zajlik, így valószínűleg egyre közelebb kerülünk a hivatalos bemutatóhoz, sőt, a legújabb pletykák szerint erre a pillanatra már az októberi hónapban sor kerül majd. Ha igazak a szóbeszédek, akkor a dél-koreaiak heteken belül leleplezhetik legújabb okostelefonjukat, melyben már egy Odin SoC teljesíthet szolgálatot, és a G3 sorozatba illeszkedik majd.

A pletykák szerint az Odin rendszerchip big.LITTLE architektúrájú, a processzorban négy darab Cortex-A15 mag és ugyanennyi Cortex-A7 mag végzi a munka oroszlánrészét. A chipset valószínűleg bőséges számítási teljesítményre lesz képes, viszont nagy kérdés, hogy mennyire lesz időtálló a már most piacon lévő 64 bites SoC-khez képest, gondoljunk csak az Exynos 7 Octa vagy Apple A8 megoldásokra. Remélhetőleg az LG a GPU esetén is odateszi majd magát, az elképzelések egy Mali-T604 vagy egy Mali-T760 grafikus gyorsítót prognosztizálnak, de akár egy hatodik generációs PowerVR is a lehetséges végeredmény között említhető. A készülék (ami akár a G Flex 2 is lehet) bemutatására persze nem szabad mérget venni, mint ahogy az is nagy kérdés, hogy csak Dél-Koreában, vagy a világ más tájain is elérhető lesz a legújabb masina.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G3 S - mini-helyett-S

    Megérkezett a G3 kistestvére, amely a QHD-s sorozatindító számos jó tulajdonságát megtartotta, viszont több erénye az árképzés áldozatává esett.

  • LG L80 - megy a levesbe?

    Az LG középkategóriása a WVGA-s L70 és qHD-s L90 között, 5 hüvelykes megjelenítővel próbál szerencsét, meglehetősen fura árcédulával, nem véletlen, hogy hivatalosan nem forgalmazzák itthon.

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

  • LG L90 - ellentétek a családban

    Apró eltérések vannak az LG G2 mini és az L90 között. Ezek az LG szerint forintosíthatók, az L90 ugyanis olcsóbb ketyere, de pár dolog hiányzik belőle, amit házon belüli vetélytársa megkapott.

Hirdetés