Ma 150 éves a Nokia

Hirdetés

A Nokia közleménye szerint ma másfél évszázados a finn vállalat, amelyet Frederik Idestam alapított még 1865-ben, és amelynek első tevékenysége a cellulóz-feldolgozás volt egy Tampere melletti üzemben. A modern sikert megalapozó Nokia Corporation konglomerátum 1967-ben jött létre, és a telekommunikációs piacra is ebben az időszakban törtek be. A Nokia a mobiltelefonok között viharos sikert aratott az elmúlt 25 évben, de a hálózatkiépítésben is fontos szerepet vállalt.

A hagyományos telefonok és a symbianos megoldások mellett a a Nokia csatlakozott a Windows Phone rendszerhez is, és tette ezt olyan sikerrel, hogy az elmúlt években nem akadt igazi konkurense a platformon. Éppen ezért nem meglepő, hogy a Microsoft felvásárolta a finn gyártó teljes mobilos részlegét, igaz, a Foxconnal karöltve máris piacra dobtak egy táblagépet, a Nokia N1-et.


A Nokia 808 PureView alapjaiban újraírta, amit a mobilos fotózásról addig gondoltunk [+]

A Nokia telekommunikációs részlege továbbra is a finneké, és navigációs térképszolgáltatásukat, a HERE-t is nagyon sokan használják. A HERE-re egyébként állítólag az Uber mellett a Facebook is szemet vetett. A Nokia a fenti videóban jelzi, hogy koránt sem ülnek a babérjaikon, és folytatják innovatív munkájukat a felhasználó centrikus szolgáltatásokért és emberközpontú technológiai megoldásokért. Boldog születésnapot, Nokia!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

  • Nokia Lumia 635 - negyedik fokozat

    Megérkezett hozzánk a Lumia 630 4G modemmel felvérezett ikertestvére. A Lumia 635 tesztjében elsősorban a szélessávú adatképességekre vagyunk kíváncsiak.

Hirdetés