Hirdetés

LG blog: Optimus One P500 előzetes

Valószínűleg nincs olyan Mobilarena olvasó, aki ne hallott volna az androidos LG Optimus GT540 típusú okostelefonról. A készülék az előző félév egyik legnagyobb slágere volt, az egyik legelső elérhető árú Androidként sokak szívét meghódította, hamarosan érkezik belőle egy mobilarenás kiadás, de egyébként is rengeteget foglalkoztunk vele a blogban, a gyártóval közösen találkozót szerveztünk neki, még mackók is susognak róla, szóval van körülötte felhajtás, az biztos.

LG Optimus One P500
[+]

A fentiek fényében valószínűleg sokak szívét önti el melegség a hír hallatán: érkezik az utód. Olyannyira érkezik, hogy egy ideje már a kezünkben is van, a neve pedig LG Optimus One P500. Nem beszélhetünk egyenes ági leszármazottról, de egy olyan készülékről igen, mely javítja az előd hibáit, mert akármennyire népszerű is a GT540, semmi tökéletes; semmi sem az. Az újdonság legszembetűnőbb fejlesztése, hogy a rezisztív (az érintést egy pontban érzékelő) kijelzőt egy kapacitív panelre cserélték, mely ráadásul képes több ujj érintését is észrevenni (multi-touch), ezzel elérhetővé téve az olyan vagány funkciókat, mint a kétujjas nagyítás képeknél és weboldalaknál.

LG Optimus One P500
[+]

A felbontás továbbra is 320 x 480 pixel, a kijelző mérete viszont 0,2 hüvelykkel nőtt a GT540-hez képest, a tartalmakat tehát 3,2 hüvelykes képátló mellett élvezhetjük. Mindez azt is jelenti, hogy az Optimus One nem egy túlságosan méretes készülék, 113,5 x 59 x 13,3 milliméteres kiterjedésével és 129 grammos tömegével a hölgyek kezébe is passzol. Megfogni kellemes érzés, a hátlap finom, selymes tapintású műanyagból készült, az előlap pedig kicsit keményebb, de látszatra ugyanolyan műanyagból lett kiöntve. A kijelzőt borító plexi viszont sajnos túlságosan is vékonyra sikerült, ujjunkkal be tudjuk nyomni, ami a többi résszel összevetve egy kevésbé minőségi megoldásnak tűnik. Érdekes lehet elgondolkodni azon is, hogy a hátlap alatt lévő rész miért készült kiváló minőségű és szemet gyönyörködtető fémből, ha a külső borítás műanyag. A belső fém részt egyébként annyira óvja a gyártó, hogy az új készülékekre két helyen még fóliát is rak. Belül.

LG Optimus One P500
[+]

A hardverről sajnos nem sokat tudni, az egyetlen fix dolog, hogy a processzor 600 MHz-es órajelen ketyeg és ARMv6 architektúrára épül, magyarán nem egy Cortex-A8 alapú megoldás, azok ugyanis már az ARMv7 architektúrát használják. Valószínűsíthető, hogy egy Qualcomm MSM7227-es chipről van szó, sok hasonló készülékben ugyanis az teljesít szolgálatot. A készülék sebessége megfelelő, nem mondhatnánk világbajnoknak, de baja sincs, röviden összefoglalva: teszi a dolgát. Szoftveres téren vannak újítások és finomságok, de ezekről majd a csütörtökön megjelenő Mobilarena tesztben lesz szó; ha most elárulnék mindent, nem lenne senki, aki elolvasná azt az anyagot. A kérdéseket pedig természetesen várom a fórumba!

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés