Hirdetés

LG blog: Optimus Hub előzetes

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy nálunk járt az LG kedvező árfekvésű androidos telefonja, az Optimus Net, a koreai gyártó egy újabb középkategóriás droidot dobott piacra. Már egy hete a szerkesztőségünkben pihen az Optimus Hub, amely a specifikációkat tekintve nagyban hasonlít a Netre. Az egyik legfőbb eltérés a készülék külsejében rejlik: a Hub egy letisztultabb és elegánsabb formavilággal rendelkezik. Emellett fontos még megemlíteni, hogy a kamerán  is javítottak; tesztalanyunk hátlapján immár egy 5 megapixeles fényképező feszít.

A készülékben egy 45 nanométeres csíkszélességű Qualcomm MSM7227T SoC található, amelyben egy 800 MHz órajelű, ARMv6 architektúrájú processzor és egy Adreno 200 GPU található. A RAM mennyisége 512 MB, mellette pedig 150 MB belső tárhelyet kapunk; utóbbit mindenképpen érdemes tovább bővíteni egy microSD-kártyával. Ezt az akkumulátor kivétele és a telefon újraindítása nélkül is megtehetjük, azaz hotswap funkciót is kapunk. A masina sebessége nagyrészt rendben van, a főképernyő és a menü lapozgatása folyamatos; egy összetettebb weboldal viszont könnyen két vállra tudja fektetni a masinát. Néhány szintetikus tesztet is lefuttattunk, az alábbi táblázatban az Optimus Net eredményeivel vetjük össze a Hub pontszámait.

Optimus Hub vs Optimus Net
Benchmark LG Optimus Hub LG Optimus Net
Quadrant Standard 1062 pont 1031 pont
SmartBench 2011 590 / 956 pont 477 / 950 pont
AnTuTu Benchmark 1555 pont 1393 pont
Linpack (egyszálas) 9,783 MFLOPS / 8,57 s 8,077 MFLOPS / 20,88 s
Linpack (többszálas) 8,519 MFLOPS / 19,8 s 8,118 MFLOPS / 20,78 s

A masinán Android rendszer 2.3.4-es, Gingerbread névre hallgató verziója fut. Az LG mérnökei a sutba dobták az alap androidos felhasználói felületet, a helyére egy saját UI került. Ennek következtében egy új ikonkészletet, egy egyedi képernyőzárat, néhány extra minialkalmazást és háttérképet, valamint egy átrajzolt állapotsávot kapunk. A telefon fedélzetén néhány extra szoftver is helyet kapott, az alap szoftverkínálatot egy alkalmazáskezelővel, egy diktafonnal, egy DLNA-klienssel, egy távdiagnosztikai programmal és egy irodai szoftvercsomaggal egészítették ki. Természetesen az LG World is elérhető az Optimus Hubból, amely a koreai gyártó saját alkalmazásboltját takarja.

Adatkommunikációs fronton a négysávos GSM- és kétsávos UMTS-modul mellett egy WiFi-chipet (802.11b/g/n), Bluetooth-modult (3.0, A2DP-támogatással) és egy a-GPS egységet találunk. Mobilhálózaton lógva a letöltési sebesség elméleti maximuma 3,6 Mbps, a feltöltési sebesség pedig legfeljebb 384 Kbps lehet. A telefon DLNA-támogatással is fel van vértezve, valamint a mobil internet megosztására is van lehetőség.

Elöljáróban ennyit mondanánk el a telefonról, a részletes teszttel jövő héten jelentkezünk. Addig is ajánljuk a bekezdés feletti videót, amely a készülék sebességét hivatott demonstrálni.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés