Hirdetés

LG blog: nincs baj, ha eltörik a G Flex 2 kijelzője

A G Flex 2-ről megírtunk már mindent (és tesztünk írása óta frissítés is érkezett, ami jelentősen fürgébbé tette a felületet), az ívelt kijelző kapcsán is megpróbáltuk már összeszedni az érveket. Ez egyébként még a marketingesek számára is embert próbáló feladat, általában elhangzik, hogy az ív követi az arc vonalát, így a mikrofonhoz közelebb kerülhet a szánk, elhangzik, hogy bizonyos távolságból videókat nézve az ívelt kijelzőn talán van némi extra térélmény, de azt valahogy még a tévéknél sem sikerült egyik cégnek sem felvállalnia, hogy az ívelt kijelző elsősorban azért jó, mert jól néz ki. Nyilván egyébként a többi érvnek is van némi valóságalapja, mint ahogyan annak is, hogy egy ívelt kijelzős telefon alsó és felső része közelebb kerül egymáshoz, így valamivel rövidebb utat kell bejárnia az ujjnak, ha a távoli sarkokat próbáljuk elérni. Az LG erre még egy lapáttal rátesz, akárcsak a G3 és a G4, a G Flex is kifejezetten vékony kávát kapott, ami jót tesz a kezelhetőségnek.

LG G Flex 2
[+]

A G Flex 2-nél azonban sikerült találni még egy olyan pontot, ami valóban az ívelt kialakítás számlájára írható és egyúttal hasznos is, ez pedig a kijelző védelme. Sajnos mára már sok olvasónk saját tapasztalatból is tudja, hogy egy modern okostelefon legsérülékenyebb része pont a kijelző (ami a legdrágább is), s ezen nem sokat segít a DragonTrail, a Gorilla Glass, a zafírkristály és a többi hókuszpókusz, amelyek inkább a karcokra nyújtanak gyógyírt.

LG G Flex 2
[+]

Amikor pedig egy telefon úgy esik le, hogy a kijelzője találkozik bármilyen szögben is a földdel, akkor ott nem sok jóra lehet számítani. A G Flex 2-nél viszont pont az ívelt kialakítás az oka, hogy ez meglehetősen ritka eset, hiszen ha "arccal" előrefelé zuhan le a készülék, akkor is végül a készülékház valamelyik csücske fog találkozni a padlóval, így a kijelző sérülésétől kevésbé kell tartani. A koreai gyártó annyira biztos abban, hogy a G Flex 2 ebben a műsorszámban bajnokesélyes, hogy Magyarországon is a Telenorral közösen egy éves extra garanciát adnak a kijelző törésére. Aki tehát a kék propelleres szolgáltatónál ruház be egy új G Flex 2-re, annak ha egy éven belül ilyen problémája támad, díjmentesen cserélik készülékén a kijelzőt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

Hirdetés