Hirdetés

LG blog: Mit tud a Quick Memo?

Nemrég kipróbáltuk az Optimus L széria legújabb tagjait, az L5 és L7 készülékeket, melyek személyében a gyártó első Android 4.0-s telefonjait tisztelhetjük. A megújult felhasználói felület mellett jó néhány extra funkciót is kapunk a gyári képességek mellé, közöttük is kiemelt szerepet kapott a Quick Memo névre hallgató jegyzetelőszolgáltatás.

A Quick Memo nem rendelkezik saját parancsikonnal, a funkció elővarázsolásához egyszerű módon a hangerőszabályzó gombokat kell lenyomva tartanunk. Körülbelül egy másodperc után el is készül a képernyőfotó, melyet ezután tetszőleges módon, az ujjunkat használva ki lehet dekorálni. A kijelző tetején megjelenő nyilacska megérintésével elénk tárul az eszközsáv, melyben néhány, a rajzolási módot befolyásoló lehetőség is helyet kapott. Állíthatunk a toll vastagságán és a színen, előkaphatjuk a radírt, a bal szélső ikon megérintésével pedig eltüntethetjük a hátteret, így minden zavaró tényező nélkül tökéletesíthetjük a művet. A képet át is lehet méretezni, ezt a négy sarokban található kis háromszögek húzogatásával tehetjük meg.

Az elkészített műveket meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, ez történhet Bluetooth-kapcsolaton, e-mailen és szöveges üzeneten keresztül, elmenthetjük a beépített, Jegyzet névre hallgató programmal, illetve a Google+ és a Picasa szolgáltatásokat is használhatjuk erre. További érdekesség, hogy ha egy, a böngészőben megnyitott weboldalról készítünk Quick Memót, majd azt a jegyzetelőbe mentjük, az így keletkezett bejegyzés mellé a program automatikusan eltárolja az adott site címét, azaz az URL-t. Itt pedig további tartalmakkal is ki lehet egészíteni a képet: gépelt szöveget, fotót, zenét, hangjegyzetet, GPS-koordinátát, dátumot és helyszínt is rendelhetünk a memóhoz. Ha nem kívánjuk tovább küldeni a Quick Memóban készített jegyzeteket, el is menthetjük egy képként, melyet ezután a galériából lehet elérni.

További érdekesség, hogy a szolgáltatás a kijelző tetejéről lehúzható állapotsávból is elérhető; persze csak akkor, ha a felhasználó is úgy akarja, az itt található funkciókat ugyanis szabadon össze lehet válogatni. A Quick Memo jelenleg az Optimus L széria tagjain, azaz az L3, L5 és L7 készülékeken érhető el, illetve a hamarosan érkező 4X HD mobilban is integrálva lesz. Mindent összevetve egy jópofa funkciót kapunk, amely bizonyos élethelyzetekben igen hasznos lehet. Ráadásul más megoldásokkal ellentétben a Quick Memo használata nem igényel kapacitív tollat, a funkció szabad kézzel is használható.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG Optimus L5 - nem épp optimális

    Az új Optimus család középső tagja is eljutott hozzánk, amely kellemes külsővel, elég magas árral és gyenge kijelzővel igyekszik vonzó lenni.

Előzmények

Hirdetés