Hirdetés

LG blog: az összecsukható telefon előnyei

Bárkinek azt mondjuk, hogy képzeljen el egy tetszőleges okostelefont, szinte biztos, hogy egy lapos téglára fog gondolni néhány gombbal és egy jókora kijelzővel. Ehhez képest az LG Wine Smart egészen más: ez egy összecsukható okostelefon, ami egyszerre idézi a régi időket, a belbecs mégis modern. Ez a kialakítás roppant szokatlan manapság, itthon nincs is ellenfele, noha a távol-keleti régiókban azért vannak konkurensek, akik szintén próbálkoznak hasonlóval, de ezek közül hivatalosan csak az LG modellje érkezett meg hazánkba.

A Wine Smart billentyűzete jól használható és nagyok a feliratai
A Wine Smart billentyűzete jól használható és nagyok a feliratai [+]

Noha a Wine Smart hardvere inkább belépő kategóriás, a kialakítás mégis olyan lehetőségeket kínál, amelyek sok felhasználó számára fontosak, ezeke próbáltuk egy listába összeszedni.

  • Nem kell foglalkozni a képernyő lezárásával és feloldásával. Ha összecsukom, akkor a kijelző elsötétül, ha szétnyitom, akkor rögtön tudom nyomkodni. Persze be lehet állítani, hogy ebben az esetben valamiféle azonosítási metódus még legyen (kód, ábra), de nem kötelező.
  • Vannak híváskezelő, fizikai gombok. Piros és zöld, mint egykoron, itt nem kell bűvészkedni, hogy melyik gombot és csúszkát merrefelé húzzuk el ahhoz, hogy fogadjunk egy hívást. Megszakítani egy beszélgetést még egyszerűbb: csak össze kell csukni a telefont.
  • Különösebb odafigyelés nélkül tudunk tárcsázni. Nem egy érintőkijelzőn babrálunk, hanem egymástól megfelelő távolságra levő, kitapintható gombokon száguldhat az ujjbegy, sokkal kevesebb félreütést okozva.
  • Kinyitva a készülék hatalmasra nyúlik, ráadásul a nyitott telefon két felének szöge pont akkora, hogy ha a fülünkhöz tesszük a tetejét, akkor a szájunkhoz igen közel kerül az alja. Ez pedig jó hatással van a beszélgetési minőségre, a mikrofon olyan közel kerülhet a hangforráshoz, amit egyetlen hagyományos okostelefon sem tud utánozni.
  • Nem kell a széltől is óvni a kijelzőt. Hiszen megóvja maga a kialakítás, nem lesz karcos, szükségtelen különböző fóliákkal gyötrődni, nehezebben is reped meg, ami pedig sokszor elég költséges probléma.
  • Nem maradunk le az eseményekről, noha nem látjuk a kijelzőt, hiszen egy apró led villog, ha érdemes felnyitnunk a fedlapot. Ez az üzemidőt is jótékonyan érinti, ráadásul mi állíthatjuk be, hogy milyen eseményeknél milyen színben lássuk a kis lámpácska fényét.
  • Megkapjuk a teljesen 5.1-es Androidot és funkcionalitást, a kijelző itt is érintésérzékeny, de ha az egyszerűségre és a könnyű használatra törekszünk, az Wine Smart erre is nyújt megoldást az EasyHome kezdőképernyővel, amely nagy és egyértelmű ikonokkal segíti azokat, akiknek nincs szükségük az Android összetettségére.

Hagyományos és egyszerű (EasyHome) kezőképernyő Hagyományos és egyszerű (EasyHome) kezőképernyő
Hagyományos és egyszerű (EasyHome) kezőképernyő [+]

A Wine Smart tehát mindenképpen egy unikum. Teljesen egyértelmű, hogy nem mindenki ezeket az előnyöket keresi egy okostelefonban, de azok, akik szerették az összecsukható kialakítás előnyeit bizonyára értékelik, hogy ezek mind megmaradnak, miközben a telefonjuk megfelel a kor elvárásainak is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG Wine Smart - felhozták a pincéből

    Kagyló- és okostelefon egy készülékben – a szerény felszereltségű LG mobil különleges jövevény, amely bennünk is számos emléket felidézett. Aztán megláttuk az árát.

Hirdetés