Hirdetés

LG blog: Átalakuló modellszámozás és újdonságok a LG-nél

Amikor az LG belépett az okostelefonok piacára, akkor létrehozták az Optimus brandet, csakúgy, mint ahogyan a Nokia tette a Lumia kapcsán, vagy a Samsung a Galaxy esetében. Az utolsó nagy dobás az Optimus G Pro volt, ezzel ért véget az Optimus megnevezés 2013 februárjában, ekkor lépett piacra az Optimus F6 is. Persze egyik napról a másikra nem fog kikopni a köztudatból ez a márka, hiszen az elérhető árú L széria második generációja még elérhető a hazai szolgáltatók kínálatában is.

A modellpaletta és a számozás fokozatosan alakul át, ahogyan az Optimus kikopik a piacról. Az L szériát nem dobta el az LG, de az új termékek már kétjegyű számkódot kaptak. A csapat legkisebb tagja az L40-es, az L70-es pedig már hazánkban is kapható, miután kiütötte az operátori kínálatból az L7 II-t. Hamarosan az L90 is megérkezik, teljessé téve a koreai cég legnépszerűbb termékvonalának kínálatát. Az L széria továbbra is különböző modellekkel a középkategória szegmenseiben versenyez, tömve olyan, egyedi szolgáltatásokkal, mint például a Knock-on, ami a kijelző dupla kattintással történő felélesztését teszi lehetővé. Indiában egyébként létezik egy L65-ös modell is, ennél viszont talán fontosabb, hogy a hírek szerint L80 néven egy kétkártyás darabbal is bővülhet a portfólió.


LG F70

Egy másik vonal, az F széria is megújuláson esik át idén. Ide olyan okostelefonok tartoznak, amelyek szintén nem a csúcsgépek ellen indulnak harcba, ám képesek 4G hálózatokon is működni. 2013 második felének egyik ásza volt az F6-os, amely kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatával sok vásárlót szerzett itthon is. Az F sorozat legújabb tagja az MWC-n mutatkozott be, az F6 utódjának inkább a qHD felbontású kijelzővel bíró F90 tekinthető, amely az F70 "személyében" kisebb testvért is kapott.

LG G2
[+]

A csúcson a G sorozat található. Az Optimus G és G Pro után az LG már egyszerűen G2 néven mutatta be azt a gépet, amelynek számos újítása azóta már az olcsóbb árfekvésű koreai telefonokon is megjelent. A hátulra helyezett gombokkal, csúcskategóriás hardverrel és igen combos akkumulátorral rendelkező masina hamarosan utódot kap. A G3-ról már sok-sok pletyka szárnyra kapott, a premier május végén várható, s mivel az LG továbbra is szeretné a G szériát minél magasabbra pozícionálni, ezért nem lenne meglepő, ha az újdonság nem csak megszorongatná, hanem bizonyos területeken le is körözné a jelenlegi etalonnak zászlóshajókat. Az LG a többiekhez hasonlóan kisebb méretű testvért is alkotott a G2-nek, a G2 mini némiképp egyszerűbb hardverrel és ennek megfelelően mérsékeltebb áron kerül majd a boltok polcaira.

LG G Flex
[+]

A G széria azonban nem csak a G2-ről (és a G3-ról) híres, még két fontos termék tartozik ide. Az LG hosszú kihagyás után tavaly tért vissza a tabletek világába az igen jól sikerült G Paddel, amely tudásában, méretében és árfekvésében igyekezett a legjobb kompromisszumot nyújtani. A G sorozat másik érdekes terméke a hajlított (és valamennyire hajlítható) kijelzővel felvértezett G Flex, ami az európai piacon abszolút egyedülálló.

LG G Pad 8.3
[+]

Az LG tehát próbálja egyszerűsíteni modellpalettájának áttekinthetőségét, egyértelműen jelöli, hogy melyik készülékét a piac mely szegmensébe szánja, ezzel igyekszik megkönnyíteni a választást is. Az Optimus brand nem volt rossz név, de talán a cég belső vezetését is arra az időszakra emlékezteti, amikor az okostelefonos éra még gyerekcipőben járt, évekkel ezelőtt sokan az LG szemére vetették (jogosan) a lassúcska frissítéseket, ám a G sorozat óta mind a pénzügyi, mind az értékesítési, mind pedig az ügyfélelégedettségi mutatók is ugrásszerűen javultak, az LG pedig mintha tudatosan igyekezne magáról lerázni minden olyan jellemzőt, ami a korábbi időszakhoz kötheti őket. A Barcelonában bemutatott új LG készülékek hamarosan hozzánk is megérkeznek tesztelésre, sokan várják a koreai cég első okosóráját is, a G3 körül pedig már most felfokozott az érdeklődés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG G Pad trió érkezett

    Hét-, nyolc- és tízhüvelykes megjelenítővel szerelt táblagépekkel bővítette portfólióját az LG.

  • Sajtóképeken az LG G3

    Minden árnyalatában megmutatta magát az LG rövidesen leleplezésre kerülő csúcsmobilja.

  • LG L35 – a „minidroid”

    Szokatlanul apró megjelenítővel szerelt kétmagos Android KitKat mobil bukkant fel az LG németországi weboldalán.

Hirdetés