Hirdetés

Lehullott a lepel a Zuk Z1-ről

A Zuk névre hallgató márka még kevés ember számára lehet ismerős (hacsak nem a lengyel kisteherautókra gondolunk), pedig egy ideje már szó esett róla, hogy a Lenovo szeretne egy komoly ellenfelet az erőteljesen feltörekvő OnePlus készülékeknek.

Lehullott a lepel a Zuk Z1-ről

A Zuk, mint mobilmárka tehát a Lenovo tulajdonában van, az első készülékük pedig a Z1, ami egy fém kerettel megáldott, 5,5 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzővel megáldott phablet. Hardveresen körülbelül a OnePlus One szintjét hozza a mobil, 32 bites Qualcomm Snapdragon 801-es lapkakészlet található benne 3 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos belső tárolóegységgel (ebből 53,6 érhető el a felhasználó számára, bővítési lehetőség nincs).

Lehullott a lepel a Zuk Z1-ről

A kijelző alatt egy ujjlenyomat-olvasóval is ellátott home gomb található, a hátlapra 13 megapixeles Sony IMX214 szenzor került, amihez ráadásul optikai képstabilizátor is társul a Z1 esetén, az előlapi kamera 8 megapixeles. A készülék dual-SIM támogatással és 4G-vel is bír, az alján pedig USB Type-C csatlakozó található. A 4100 mAh kapacitású akkumulátor, a 2,5 A áramerősségű gyári töltővel elég gyorsan képes feltöltődni. A phablet 1800 jüanos kezdőárral indít, ami 81 000 forint körüli összeget tesz ki, de a forgalmazás pontos kezdete még nem tisztázott.

Azóta történt

  • Átlátszó kijelzőt mutatott be a Zuk

    A Lenovo új brandje, a Zuk nem csak a Z1 okostelefont mutatta be a minap, hanem egy olyan kijelzőpanel prototípusát is, ami áttetsző.

  • ZUK Z1 - a belső konkurencia

    Saját almárkát alapított a Lenovo, és már kapható is az első ilyen készülék. A Z1 ráadásul nagyon decens eszköz lett, a felső-középkategóriában komoly esélyekkel támadhat a többiekre.

  • 4,7 hüvelykes mobilon dolgozhat a Zuk

    Minden bizonnyal lenne vásárlói igény egy kompakt méretű, jól felszerelt, de nem megfizethetetlen okosmobilra, így ha a gyártó hozza az elvártakat, akkor komoly eladásokra számíthat.

Hirdetés