Hirdetés

Legyen egy olcsóbb OnePlus Ace is? Tessék

A OnePlus irgalmatlanul belehúzott a termékpaletta bővítésébe, a legújabb modell egy Ace-variáns.

A teljesítmény maradt, minden máson húzott kicsit a OnePlus és lőn OnePlus Ace Racing Edition is. A készülék 108 ezer forintnak megfelelő jüanon nyit 8/128 GB-os memóriacsomaggal, ami majdnem harmincezer forinttal kedvezőbb, mint a OnePlus Ace-re átnevezett Realme GT Neo3. Ezért persze pár dolgot fel kellett áldozni. A kijelző mondjuk pont preferencia kérdése, a 6,59 hüvelykes, 120 Hz képfrssítésű panel nem feltétlenül rosszabb, mint az megegyező képességű AMOLED.


[+]

A képfrissítés 30/48/50/60/90/120 Hz lehet, adott a 100% DCI-P3 színtérátfogás, a HyperBoost technológia hozzáárul az egyenletes képkockaszám-megjelenítéshez, az érintésérzékenység viszont jelentősen alacsonyabb, 720 Hz helyett 240 Hz-zel kell beérni. Cserébe a MediaTek Dimensity 8100 Max szett maradt.

[+]

Kellemes meglepetés a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ami gamer telefon lévén azért valahol el is várható, noha az 5.3-as Bluetooth fejlet kodektámogatást (aptX HD, LDAC, LHDC) kínál vezetékmentes kapcsolathoz, a sztereó multimédiás hangszórót pedig a Dirac Audio fémjelzi. A gamer jelleget egyébként az egyedi billentyűzetdizájn és rezgő visszajelzés próbálja erősíteni. A virtuális billentyűzetek megjelenését a Razer dobta össze a  BlackWidow és Mercury tasztatúrák mintájára, a haptikus visszajelzés pedig a mechanikus kialakítást idézi.


[+]

Kamerás fronton cserébe kicsit lejjebb kell adni. A főkamera itt ugyan 64 megapixeles, de nincs optikai stabilizálás és 60 fps képkockaszám 4K felbontásban, a 8 megapixeles ultraszéles látószöge egy fokkal szűkebb (119˚), a 2 megapixeles makró viszont ugyanaz. A WiFi 6 és az NFC nem maradt ki, az akku 5000 mAh-ra nőtt, a gyorstöltés teljesítménye viszont megáll 67 wattnál. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Racing Editiont szándékoznak-e Kínán kívül is piacra dobni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés