Hirdetés

Legendd távozik

Legendd, polgári nevén Tamás Zsolt elhagyja a Mobilarena csapatát. Első cikke (melyet további 243 követett) 2012. május 2-án jelent meg, egy forradalmi és az iparágban mély nyomot hagyott Ghoo tabletről szólt. Na, eddig a hivatalos, közlemény jellegű közlemény, talán nem baj, ha inkább áthajózunk szubjektív vizekre.


Legendd Vegasban (CES 2016)

Szóval Legendd hajdanában-danában írt egy emailt, hogy ő roppantul örülne neki, ha velünk dolgozhatna. Mellékelte önéletrajzát, úgyhogy nem volt nehéz dolgom: barátom, te ide túlképzett vagy jogi diploma előtt állva és brüsszeli munkatapasztalattal. De ő akkor is szeretne, írta vissza, úgyhogy pont a 2012-es Veletechen találkozunk először, ahova az ismert lelkesedésével és széles vigyorával érkezett, én meg még mindig nem értettem, hogy egy zakóban feszítő, kigyúrt, bőr aktatáskás(!) csávó mégis mi a fenét akar. De azért megkapta a fent említett remek Ghoo terméket, megírta az anyagot és Bochával elolvastuk, majd úgy döntöttünk: maradhat.

Másnap estére ennyire szedte össze magát. Nulláról indulva nem is rossz.
Legendd Berlinben (IFA 2014).

Ez egy több mint négy éves munkakapcsolat és egy remélhetőleg ennél sokkal hosszabb barátság kezdete volt. És persze egy csomó emlékezetes pillanatot tudnék kapásból felidézni ebből a négy évből, a barcelonai és berlini utazásokat (Avicii-buli included) éppúgy, mint mondjuk egy tavaly nyári estét, amikor Kapolcson Anima Sound System koncertre mentünk. Állandóan csencselt valamivel, az elmúlt négy évben összesen ötször cserélt kocsit, ennél sokkal többször telefont, számos alkalommal számítógépet és egyszer vásárolt jelentékeny összegért egy kiváló csempét is, amit előbb rendőrségi feljelentés, majd határozottan visszafogottabb volumenű hardveraprózás követett. Mivel gyakorlatilag bármiről tud különösebb információtartalom nélkül hosszasan beszélni, ezért bérelt helye volt nem csak a Mobilarena TV kanapéján, hanem a Trend FM-en futó, Szenzor című rádióműsorunkban is.

Legendd Budapesten, a rádióban (2013)
Legendd Budapesten, a rádióban (2013)

De eltelt négy év, ami tisztességes idő ugyanabban a munkakörben, nem volt váratlan, hogy valami újat kezdett el keresni. És ebben nem hogy nem gátoltuk, de bátorítottuk is, a Mobilarena kis csapat, ez nem egy multi, ahol az ember lépésről-lépésre megmássza a karrierlétrát, evidens volt, hogy az ambícióinak máshol talán nagyobb tere lehet. Ma olvashattátok tehát Legendd utolsó tesztjét itt az oldalon, de azért nem tűnik el, marad a magyar médiában és ha nem is pont ezt fogja csinálni, de nem csak haveri alapon fogunk a jövőben összefutni, hanem szakmai témájú rendezvényeken is számítunk a felbukkanására.

Legendd és a balkonvécé
Legendd Barcelonában (MWC 2013)

A Mobilarena csapata ezúton is szeretné megköszönni Legendd kollegának az elmúlt négy év minden örömteli és nehézkes pillanatát és sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz, rajta fogjuk tartani fél szemünket a jövőben is. Két dologgal búcsúzunk, egyrészt a kedvenc idézetemmel ebből a blogbejegyzésből: "A mérföld (=1,609 km), vagy a Fahrenheit (F - 32) x 5/9) még csak-csak, de a láb az mindenen túlmegy." Másrészről pedig egy rövidke videóban próbáltuk összefoglalni Legendd itt töltött időszakát:

Hirdetés