Hirdetés

Korlátlan zeneletöltés még olcsóbban

A finn gyártó „Comes With Music” szolgáltatásának bevezetése ugyan nem döcög, de azért a szárnyalástól is messze van. A mérsékelt siker oka részben az elégtelen vásárlói tájékoztatásból, részben a CWM modellek elenyésző számából ered. Az egy éven át korlátlan zeneletöltéssel kecsegtető szolgáltatás csak bizonyos Nokia telefonok megvásárlása esetén vehető igénybe. A DRM másolásvédelmi megoldásokkal védett dalok az egy éves periódus után is megtarthatóak, ám azok csak egy számítógépen és egy Nokia telefonon játszhatóak le, igaz a licence negyedévente egyszer áthelyezhető. Angliában a Carphone Warehouse az eladások fellendítése érdekében tovább csökkentette a Nokia 5310 CWM készülék árát, mely így már csak 82,18 angol fontba, vagyis napi árfolyamon 24.700 forintba kerül. A Nokia Comes With Music szolgáltatás jelenleg csak Angliában érhető el, ott is nagyrészt csak kártyafüggetlen készülékekkel. Az átütő siker elmaradását sokan a DRM másolásvédelmi megoldásokkal hozták összefüggésbe, noha egy átlagos felhasználó számára az egy számítógépen és egy telefonon történő lejátszás nem jelent komoly korlátozást. Elemzések szerint sokkal nagyobb sikert érhetne el a finn óriás, ha más mobilokhoz, vagy akár önálló opcióként is kínálná a CWM szolgáltatást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Hódító útra indul a Comes With Music

    A Nokia egy éven át korlátlan zeneletöltést kínáló szolgáltatása hamarosan világszerte elérhetővé válik.

  • Nokia 2700: Forradalmár zenemobil

    Az új belépő modell 3,5 milliméteres fülhallgató kimenetet, microSD kártyahelyet, 240x320 képpontos kijelzőt, sztereó Bluetooth modult és 2 megapixeles kamerát is kapott.

  • Nokia Comes With Music DRM nélkül

    A finn gyártó már megkezdte a tárgyalásokat a másolásvédelmi megoldások nélküli korlátlan zeneletöltő szolgáltatás létrehozása érdekében.

  • Mégsem olyan sikeres a CWM

    A finn óriás komoly sikerként említette a korlátlan zeneletöltést, ám piaci elemzések szerint ez messze nem fedi a valóságot.

Előzmények

Hirdetés