Korábban kezdődik holnap a Mobilkonferencia 2.0

Ahogy arról már az ITcafé is beszámolt, április 11-én, vagyis holnap, az előzetesen meghirdetettnél fél órával korábban kerül megrendezésre a Mobilkonferencia 2.0, aminek témája: Hogyan készíts mobil appot a legnagyobb platformokra? Mik a buktatók és a kihívások? Mely platformokat lehet így elérni?. A rendezvényen Mobilarena szerkesztőségét Bodnár Csaba (közismertebb nevén Bocha) képviseli, de előadást tart majd Kindler András (vagyis dr. Kind) is, mindketten az elérhető platformokat és fejlesztési lehetőségeket veszik majd górcső alá. Folytatásként Szalai Kálmán és Karóczkai Krisztián ad áttekintést arról, hogy a manapság sokat fejlődött web – WebApp – miképpen ad választ az előbbi érdésekre.

A Mozillától érkezik Piotr Zalewa, aki elmeséli, hogy az Apache által dédelgetett Cordova milyen megoldási utat kínál a fejlesztők számára. Ezek után Cziva Gergely továbbfűzi a cordovás irányt és elmondja, hogyan zajlik az Összetett mobil alkalmazás fejlesztés Apache Cordova környezetben. Kis Gergely a „Keresztplatformos natív mobil appok fejlesztése Java nyelven a Migerannal” témában fog előadni.

A budapest.mobile közösség oszlopos tagja, Moldován Eduárd, a Nativescripttel szerzett tapasztalatiról számol be, Auth Gábor a JavaForum házigazdája a Java irányából közelíti meg a témát, Farkas Bálint pedig a Microsoft Xamarin eszközével ismerteti meg a hallgatóságot. Kis Gergely a már említett Migerannal kapcsolatos ismereteket osztja meg a hallgatósággal. A rendezvény végén Bor Gergelyt kapcsolják, aki a McGarry Internetnél dolgozik (Dublin), hogy elmondhassa: miért gyengék a nyílt forráskódú keresztplatformos környezetek, és miért létkérdés mégis hogy erre is fejlesszünk.

Az esemény időpontja: 2015. április 11., szombat, javasolt érkezés: 9:00. A rendezvény támogatója és szakmai partnere az Óbudai Egyetem.

A helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni erre a linkre kattintva lehet. Az esemény leírása pedig a hivatalos Facebook oldalon található.

Hirdetés