Kirin lapkára épül a Huawei Nova 12

Az alapmodell Kirin 830-at, a Pro változat Kirin 9000S-t kaphat.

Két új Huawei okostelefon van készülőben a gyártó saját lapkájával. A Huawei Nova 12 és Nova 12 Pro a kínai közösségi médiában (Weibo) tűnt fel, fotóval és pár információval a hardverre vonatkozóan. A nagy felbontású kamerák annyira nem izgalmasak jelen esetben, az viszont inkább, hogy a Kirin 830 és 9000S SoC dolgozik majd a két telefonban. Ezek a Huawei állítólagos új, házon belül fejlesztett lapkái, melyek a kizárólag Kínában elérhető Mate 60-as telefonokban is dolgoznak, és állítólag kezelik az 5G hálózatokat, valamint a műholdas kommunikációt is. A Nova 11-es szériában is volt már egyébként műholdas kapcsolatra képes modell, így valószínűleg a Nova 12 Pro is kommunikál majd a BeiDou rendszerrel Kínán belül.

A képen a Huawei Nova 11
A képen a Huawei Nova 11 [+]

A telefonok ezt leszámítva hozzák a szokásos felső-középkategóriás Huawei eszközök jellemzőit az elmúlt évekből. Megvan a 120 Hz-es OLED panel, szélein lefelé ívelve, megvan a gyorstöltés 88 vagy 100 wattal modelltől függően és megvannak a nagy felbontású kameraszenzorok is. A főkamera 50 megapixeles, ezt kiegészíti egy ugyanilyen felbontású teleobjektív és egy 12 megapixeles ultraszéles a Pro hátlapján, míg elöl két 60 MP-es ultraszéles kamera lyukad a kijelzőbe. A kiszivárgott poszteren az olvasható, hogy tíz állású apertúra van a Nova 12 Próban, egyelőre azt nem tudni, hogy itt a tényleges mozgást végző blendéről van szó vagy csak szoftveres trükkről.

Kiszivárgott reklámplakát, mely a Huawei Nova 12 és Nova 12 Pro specifikációit sorolja fel
Kiszivárgott reklámplakát, mely a Huawei Nova 12 és Nova 12 Pro specifikációit sorolja fel (forrás: Weibo) [+]

Az alap Nova 12-es az előlapon csak egy kamerát használ, a hátlapon pedig az 50 megapixeles teleobjektívet egy 8 megapixelesre cseréli. Az alapmodell 4800 mAh-s akkuval, a Nova 12 Pro 4900 mAh-s teleppel lesz felszerelve. A Weibón megjelent információk alapján 2999 kínai jüanról indul majd a telefonok ára hazájukban, ez 150 ezer forintnak megfelelő összeg. Arra egyelőre semmi hír nem utal, hogy a Kirin lapkás Huawei készülékeket Kínán kívül is tervezné értékesíteni a márka.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés