Kínában debütált a Huawei Maimang 5

Ahogy azt a korábban kiszivárgott pletykákból sejteni lehetett, Kínában bemutatkozott a Huawei Maimang 5 névre hallgató okostelefon. A különleges megnevezést csak a világ legnépesebb országában használják így, a a bolygó más tájain az elődmodell G8 néven került forgalomba. Mivel a G9 lite már korábban piacra került, ezzel a termékkel válik egyelőre teljessé a portfólió.


[+]

A Maimang 5 előlapján egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelző tündököl, hátul pedig egy 16 megapixeles, dupla ledes villanóval ellátott kamera csücsül, méghozzá egy ujjlenyomat-olvasó társaságában. A gépezet lelke egy Snapdragon 625 chipset (2 gigahertzes, nyolc Cortex-A53 maggal rendelkező processzor), kiszereléstől függően pedig 3/32 illetve 4/64 gigabájtos RAM/tárolóegységgel szerelt modellt lehet választani, a 4G, a microSD támogatás, valamint a 3340 milliamperórás akkumulátor mindig adott.


[+]

A 151,8 x 75,7 x 7,3 milliméteres és 160 grammos készülék Android 6.0 Marsmallow operációs rendszert és EMUI 4.1 felületet futtat, és arany, ezüst, valamint rózsaszín árnyalatokban érhető el. Egyelőre Kínában lehet majd kapni a 4/64 gigabájtos változatot, méghozzá 2599 jüanos, azaz adóterhek nélkül átszámolva 110 ezer forintos áron.

Előzmények

  • Huawei P9 Plus - nyomós ok

    Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés