Kiderült, mennyi RAM-ot szereltek az iPhone SE-be

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este mutatkozott be a legújabb Apple okostelefon, aminek az iPhone SE nevet adományozták. A készüléket az iPhone 5s házába szerelték, hiszen az almás vállalat szerint a felhasználók nagyon szerették ezt a dizájnt. Ezzel kapcsolatos hír egyébként, hogy a két és fél évvel ezelőtt debütáló modellhez vásárolt tokok az új termékkel is kompatibilisek lesznek (forrás: PhoneArena). Az már az előadás után kiderült, hogy a 4 hüvelykes kijelzőben nincs 3D Touch, vagyis a megjelenítő csak az érintéseket képes érzékelni, a nyomás erősségét nem.


[+]

Viszont szakmát és a júzereket is talán az izgatta leginkább, hogy mennyi rendszermemória került a burkolat alá. Az AnTuTu tesztprogram most végre lerántotta a leplet a szerencsére pozitív igazságról: 2 gigabájt RAM-mal rendelkezik az iPhone SE, akárcsak az iPhone 6s vagy 6s Plus. Van azért rossz hír is a mobillal kapcsolatban, a Touch ID ugyanis korábbi generációs, ergo az ujjlenyomatok felismerése egy kicsit lassabb annál a modulnál, mint amit az előbb említett csúcsmodell párosba beépítettek. A szelfi kamera sem a legfejlettebb, sajnos nem az 5 megapixeles szenzorral lehet szelfizni, hanem a régi 1,2-essel, igaz, legalább a retina képernyővillanás támogatott. Hardveresen új információ még, hogy ugyan adott az M9 segédprocesszor, nyomásmérő nincs, pedig ezzel mérni lehetne, hogy milyen magasságkülönbségeket tett meg a felhasználó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mennyit számít a 2 GB RAM?

    Videón látható, hogy böngészés esetén mennyire előnyös, hogy az iPhone SE-ben dupla annyi memória van, mint az iPhone 5s-ben.

Előzmények

Hirdetés