Kezünkben az Oppo R7 Plus

Hirdetés

Tízéves fennállásának alkalmából nagyszabású bemutató keretében rántotta le a leplet új, fémházba öltözött készülékeiről az Oppo, amely annak idején 259 munkatárssal és egy mp3 lejátszóval indította karrierjét, ma pedig már 70 ezer alkalmazottat foglalkoztat, hiszen az audiovilágtól a mobilokon és mobiltöltőkön át széles körben terveznek, gyártanak és szerelnek össze termékeket. A május végi, kínai esemény után nem sokkal, június 5-én került megrendezésre a 3. magyarországi Oppo vagy O-Fan összejövetel, ahova mi is ellátogattunk, és a kontinensünkön júniusban elstartoló R7 mellett a júliustól előrendelhető R7 Plust is ki tudtuk próbálni élesben, bár az utóbbin még erősen bétás szoftver futott.

Az Oppo R7 Plus hathüvelykes képátlójával igencsak méretes készülék, mégis, amennyire lehetett, sikerült a képernyőkereteken lefaragni. A 158 × 82 × 7,75 milliméteres fém és üveg ház hibátlanul lett összeszerelve, és a magnézium ötvözet borítás, ami az oldalakat és hátlapot fedi, igencsak mutatós készüléket eredményezett. Műanyagból keveset használt az Oppo (valamennyi mindenképpen szükséges volt az antennák jobb jelátvitele miatt), bár a 2,5D-s, azaz ívesre csiszolt Gorilla Glass 3-as képernyővédő üveg szélein fedezhető fel egy rendkívül vékony műanyag sáv, amely a becsapódás elleni védelmet látja el.

A hathüvelykes Oppo R7 Plus kistestvére, az R7 társaságában
A hathüvelykes Oppo R7 Plus kistestvére, az R7 társaságában [+]

192 vagy 203 grammos tömegével (két érték is fellelhető hivatalos forrásból) az R7 Plus nem éppen könnyű mobiltelefon, mindez azonban érthetővé válik, ha közöljük a telepméretet: a felhasználó által megbonthatatlan borítás alá 4100 milliamperórás akkumulátor került, amelyet az Oppo VOOC-technológiájának köszönhetően ráadásul rendkívül gyorsan csurig lehet tölteni, úgyhogy az üzemidő lehet a készülék egyik erőssége. A mellékelt VOOC-töltő akár 4,5 amperrel is képes energiát adagolni, így a lemerülés állapotából fél óra alatt 75%-os töltöttség érhető el. Az Oppónak egyébként vannak már VOOC-technológiájú hordozható energiabankjai is, sőt: Kínában akadnak Oppo töltőállomások is, szóval nagy hangsúlyt fektetnek a piac jelenleg leggyorsabb töltőtechnológiájára.


[+]

Az 1080 x 1920 pixeles AMOLED kijelző az előlap nagy részét megtölti, körülötte szinte eltörpülnek az olyan elemek, mint mondjuk a beszélgetési hangszóró, vagy a 8 megapixeles OmniVision kamera. A hátlapra 13 megapixeles, Sony IMX278-es modul került RGBW szűrővel – hasonlót legutóbb a Huawei P8 esetében láttunk. Az optika f/2,2-es rekeszértékű és a Schneider-Kreuznach szállítja. Az automatika lézeres fókuszt használ a villámgyors élesítésért, ledes villanóból kettő darab került a kamera alá. Az Oppo meetupon sikerült egy fotót lőni, ami ide kattintva tekinthető meg, ám érdemes megjegyezni, hogy a végleges rendszerverzióig még változhat a képminőség. A hátlapi kamera alatt egyébként ujjlenyomat-olvasó pillantható meg, az ehhez tartozó szoftver sem volt végleges az általunk kipróbált készüléken.

Képernyőképek az Oppo R7 Plus kiadás előtti, azaz nem végleges Color OS-es szoftverfelületéről. Képernyőképek az Oppo R7 Plus kiadás előtti, azaz nem végleges Color OS-es szoftverfelületéről.
Képernyőképek az Oppo R7 Plus kiadás előtti, azaz nem végleges ColorOS-es szoftverfelületéről. [+]

A phableten egyébként a ColorOS legújabb, 2.1.0i-es verziója futott, méghozzá Android 5.1-es alapokon, a Play szolgáltatásokkal előre telepítve, hiszen Európában így lehet majd beszerezni a készüléket. Az R7 Pluson található ikonstílus a gyártó munkatársának elmondása szerint a lollipopos flat és a kínai színesebb dizájn egyfajta házassága. A hatalmas mobiltelefont előre láthatólag július közepétől lehet az OppoStyle európai oldalán előrendelni, méghozzá 140 ezer forintnak megfelelő euróért.


[+]

Ami a hardvert illeti, a készülék a nyolc Cortex-A53 magot működtető Snapdragon 615-ös SoC-t kapta meg az Adreno 405-ös IGP-vel és 3 gigabájt RAM kíséretében, ami elég erős kombináció, igaz, a bétás rendszerfelület sebességén még lehet csiszolni a megjelenésig. A belső tároló 32 gigabájtos, amelyet akár 128 további gigabájttal bővíteni lehet megfelelő microSD kártya behelyezésével. Az R7 Plus dualSIM-es készülék dual standby technológiával, természetesen 4G hálózatokra is fel lehet majd kapcsolódni. Ennél a készüléknél is választani kell majd egyébként, hogy vagy két SIM-et, vagy egy SIM-et és egy microSD helyezzen be a felhasználó.


[+]

A nagyobbik R7 tehát a nyár folyamán lesz Európában elérhető, méghozzá ezüst és pezsgőarany színekben. Ha lehetőségünk adódik, természetesen tesztasztalunkon is kipróbáljuk az Oppo phabletjét, már a végleges szoftverrel. A két készülék elsőre pozitív benyomást tett ránk, és ha ez sem lenne elég, az év második felében érkehet a gyártó igazi csúcskészüléke, amelyet szakmai berkekben csak Oppo Find 9 néven emlegetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés