Kézben tartva csodálható meg a Galaxy Note 5

Ahogy egyre közeledünk az augusztus 13-ai Samsung Unpacked eseményhez, úgy jelenik meg egyre több információ, és szivárog ki egyre több kép a New Yorkban bemutatásra kerülő csúcsphabletről, a Galaxy Note 5-ről. A készüléket várókat már a koreai gyártó is folyamatosan tüzeli, bár lassan tényleg nem marad olyan adat, amit ne tudnánk meg előre róla.


[+]

Ahogy a fenti és az alsó képeken látható, a Note 5-öt már valakinek a kezében tartva örökítették meg, így szinte minden szögből megcsodálható. Külsőleg nincs meglepetés, az üveg elő- és hátlap mellett a fém keret ugyanolyan, mint a Galaxy S6 esetén, alul figyelhető meg a microUSB csatlakozó (tehát a Samsung nem tér ár az USB Type-C-re), a hangszóró és maga az S-Pen is, ami majd számos plusz funkcióval segíti a szerkezet működését, a hozzá tartozó szolgáltatások pedig személyre szabhatóak lesznek. Nincs microSD foglalat sem, helyette a 4 GB LPDDR4 rendszermemóriával és a 32/64/128 GB-os háttértárolóval kell majd beérni.


[+]

A hátlap alá szerelt 3000 mAh kapacitású akkumulátor nem lesz cserélhető, tehát itt is az S6-nál bevezetett irányvonalat követi a vállalat. A kiszivárgott leírás szerint az előlapon egy 5,7 hüvelykes, 1440 x 2560 pixel felbontású Super-AMOLED panel terül majd el (515 ppi), a Note 5 szíve pedig az Exynos 7420 SoC lesz. Fényképezni a 16 megapixeles kamerával lehet majd, optikai képstabilizátorról, lézeres fókuszról vagy extra szenzorról eddig sajnos nem esett szó.

Előzmények

Hirdetés