Kevés okostelefont gyárthat idén a HTC

A legújabb kimutatások szerint idén a HTC igencsak kevés okostelefont gyárthat. Mivel a tajvani vállalat leginkább a VR-szegmensre koncentrál a Vive miatt, úgy tűnik, hogy az idei esztendőben csupán 13 millió készüléket fabrikálhatnak, ami 26,8 százalékos visszaesésnek számít a tavalyi 18 millióhoz képest. Az Asus viszont a korábbinál 34,4 százalékkal jobban teljesíthet, ennek egyik fő oka, hogy a cégnél elfordultak az Intel megoldásaitól és inkább a Qualcomm lapkákra építkeznek, amik gyorsabbak és kevesebb hőt termelnek.


[+]

A riport szerint a HTC 10-re sem vár fényes jövő, köszönhetően a rendkívül erős kínai konkurenciának, nem kizárt, hogy csupán egymillió fogy majd belőle idén. A világ legnépesebb országából származó vállalatok 2016-ban nagyon erősek lesznek, a Vivo például a tavaly 49 milliós darabszámot 59,2 százalékkal teljesítheti túl.


[+]

A BKK Electronics tulajdonában lévő Vivónál is hasonló lehet a helyzet, 47 millióról 66 millióra ugorhatnak, a Huawei pedig 11 millióval lesz képes túlszárnyalni a tavalyi eredményeket, és komolyabb számokat guríthatnak végre az amerikai kontinensen is. A nagy vesztes a Xiaomi lehet még, akik 13,2 százalékos visszaeséssel kell, hogy számoljanak.

Előzmények

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • Xiaomi Mi 5 - ötcsillagos ajánlat

    Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.

  • Bemutatkozott az Oppo F1 Plus

    Ami a nemrég bejelentett Oppo R9 nemzetközi variánsa. Nem maradt ki a 4 gigabájt RAM és a 16 megapixeles előlapi kamera.

Hirdetés