Két új Sharp készülék mutatkozott be...

A Sharp néha elég jó készülékeket rak le az asztalra, de ezek a mobilok a legtöbb esetben nem jutnak el Japán határain túlra hivatalosan, most például két kiválónak hangzó, kényelmesen használható eszközről hullott le a lepel, jelenleg azonban úgy tűnik, hogy ezek a modellek kizárólag az NTT DoCoMo nevű szolgáltatónál lesznek elérhetők a felkelő nap országában.

Két új Sharp készülék mutatkozott be

A fenti képen a Sharp Aquos Compact SH-02H látható, ami egy manapság kompaktnak nevezhető 126 x 66 x 9 milliméteres készülékházzal operál. 4,7 hüvelykes, 120 Hz képfrissítésű IGZO LCD kijelzője 1080 x 1920 pixel felbontású, a 468 ppi-s képpontsűrűségre kifejezetten büszke lehet a gyártó. Az IP68-as ipari szabvány szerint por- és vízálló telefon hátlapjára 13,1 megapixeles kamera került f/1.9-es apertúrájú optikával. Az előlapi fényképezőjével 5 megapixeles fotók készíthetők. Hardveresen sem kell szégyenkeznie a kütyünek, Qualcomm Snapdragon 808-as lapkakészletéhez 3 gigabájtnyi RAM és 16 gigabájtos, bővíthető tárolóegység tartozik. Az akkumulátora 2810 mAh kapacitású, nem utolsó sorban LTE, illetve WiFi 802.11 a/b/g/n/c/ac támogatással bír. A 120 grammos kütyü a fenti mintázatban elég érdekes látvány, de hagyományosabb külsővel is láthatjuk majd, fekete és ezüst színű hátlapokkal biztosan lehet majd kapni.

Két új Sharp készülék mutatkozott be

A Sharp Aquos Zeta SH-01H már kicsit nagyobb, mint az előbbi modell, de még így is nagyon kedvezőek a méretei: 5,3 hüvelykes, Full HD felbontású IGZO LCD kijelzőjéhez 139 x 74 x 8 milliméteres készülékház tartozik. A Zeta is vízálló, de csak az IP58-as ipari szabványt kapta meg, a porral szemben tehát kevésbé védett. Hardveresen szintén a Snapdragon 808-at találjuk benne 3 gigabájt RAM-mal, ehhez azonban 32 gigabájtos tárolóegység és 3100 mAh kapacitású akkumulátor tartozik. A hátulján ujjlenyomat-olvasó található, de nem annyira kifinomult a megoldás, mint a mai, 360 fokban, szimpla érintésre érzékelő szenzorok, ujjunkat csúsztatva kell azonosítanunk magunkat.

Mindkét mobil tartalmazza a gyártó FeliCa névre hallgató mobilfizetési megoldását, a mobil áraival kapcsolatban viszont nem tudunk még konkrétat, bár ennek számunkra viszonylag kicsi jelentősége van addig, amíg NTT DoCoMo-exkluzívak maradnak ezek a modellek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés