Készül a One M8 olcsóbb kiadása

A korábbi hagyományait folytatva a HTC az idei csúcsmodelljét is alumínium „unibody” készülékházba csomagolta, mely a hűvös tapintásával és a robusztus kialakításával egyaránt prémium érzést biztosít. Az egyetlen fémdarabból forgácsolt burkolat előállítása azonban lassú és költséges folyamat, mely a készülék magas kezdőárában is visszaköszön. A tajvani gyártó számára a legfelső szegmens visszaszerzése mellett az eladások növelése is rendkívül fontos, melyet egy 700 dolláros készülékkel nehéz lesz elérni. A kedvezőbb árfekvésű Desire sorozat bővítése mellett természetesen számítani lehet a csúcsmodell „mini” kiadására is, ám az méretében és műszaki paramétereit tekintve is alulmúlja majd az eredeti változatot.

A legfrissebb beszámolók szerint a HTC idén igyekszik maximálisan meglovagolni a One népszerűségét, éppen ezért a fémes variáns után egy műanyag buroklatú változattal is készül, mely 500 dollár alatti árcímkével kerülhet a boltok polcaira. A „plasztik” kiadás felszereltségét tekintve mindenben megegyezik majd az eredetivel, egyedül a fémes prémium érzés hiányzik majd az alapcsomagból. Az új kiadás egyértelmű célja a Galaxy S5 vásárlóinak elcsábítása lesz, hiszen a Samsung készülékeit választók számára jól láthatóan egyáltalán nem fontos a fém használata.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Készül a One M8 „Prime”

    Fürgébb processzorral, több operatív memóriával és QHD megjelenítővel szerelt csúcsmodell készül a HTC boszorkánykonyhájában.

Előzmények

Hirdetés