Kagylótelefon 4 gigabájt RAM-mal

Hirdetés

Elstartolt Kínában az MWC-n bemutatott Elife S8, amelyet mi is kipróbáltunk Barcelonában, ám nem ez a nap legérdekesebb Gionee-vel kapcsolatos híre, hanem az, hogy egy kagylótelefonról is lehullott a lepel, méghozzá egy egészen izgalmas darabról.

A Gionee W909 gyönyörű lett
A Gionee W909 gyönyörű lett [+]

A W909 nem kevesebb, mint 4 gigabájt RAM-ot és 64 gigabájtos belső tárolót kapott, illetve nyolcmagos, Helio P10-es rendszerchipet, amely alighanem akadozások nélkül hajtja meg a kijelzőt. Pontosabban a kijelzőket, ugyanis a W909 fémháza két darab, 4,2 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles IPS megjelenítőt tartalmaz, melyek közül a külső 2,5D-s, azaz a széleinél ívelt védőüveget kapott.

A W909 két HD kijelzőt kapott, az egyiket 2,5D-s üveg védi
A W909 két HD kijelzőt kapott, az egyiket 2,5D-s üveg védi [+]

Az összecsukható mobil hátlapja bőr mintázatú, műanyagból készült és ujjlenyomat-olvasót is rejt, csakhogy ez se maradjon ki a hosszú specifikációlistából. Ugyanígy a microSD kártyával való bővítésről és a 4G támogatásról sem kell lemondani. A W909 USB-C csatlakozással érkezik, amely (ha jól értjük a kínai termékoldalt) nem egy, hanem két 2530 milliamperórás telepet tölt, illetve audio-kimenet funkcióval is bír. Az is lehet persze, hogy egyszerűen két akkumulátor lapul a csomagolásban.

Nem maradhatott ki az ujjlenyomat-olvasó sem
Nem maradhatott ki az ujjlenyomat-olvasó sem [+]

A Gionee különlegességének a hátlapjára 16 megapixeles kamera került, az előlapjára (nyitott állapotban) pedig 5 megapixeles modul. A képek alapján meglehetősen lapos a háttérvilágítással felszerelt kezelőgombok kivitelezése, persze a W909-et a két érintőkijelzővel is navigálni lehet.


[+]

Nem meglepő a fentiek figyelembevételével, hogy a kínai árakhoz képest a kagylótelefon igen drága a világ legnépesebb országában, ahol 4000 jüanért, azaz mintegy 170 ezer forintért lehet kosárba helyezni. Az is biztos ugyanakkor, hogy a Gionee letette az asztalra piac eddigi legütősebb flipes telefonját, amely Android 5.1-en alapuló rendszert futtat. Mi is szívesen kipróbálnánk.

Azóta történt

Hirdetés