Joystick kerülhet az Apple home gombjába

Hirdetés

Emlékeznek még olvasóink azokra a régi szép időkre, amikor a joystickos telefonok voltak a menők? Nos, az Apple által a US Patent & Trademark Office-nak benyújtott szabadalomötlet visszahozná a joystickot a mobilvilágba, méghozzá a tradicionális kerek home gombba építve.

A szabadalom kétfunkciós gombot ír és rajzol le. Minimálisan lenyomva a gomb teljesen hagyományos billentyűként funkcionál, ilyen a most is használatos home gomb. Erősebben lenyomva viszont négyirányú billenőgombként lehetne használni, ami jól jöhet játékok irányításához vagy mondjuk tartalomlapozáshoz.

A szabadalomkérelmet egyébként az Apple már 2013-ban benyújtotta, csak most került publikálásra az US Patent & Trademark Office honlapján. Mindez persze nem jelenti azt, hogy az Apple a következő iEszközökbe be is építi a fenti joystickot, mindenesetre ez érdekes megoldás lenne a cupertinóiak részéről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés