Hirdetés

Jönnek a játékok okosórákra is

Az Apple Watch leleplezését követően a CNET megkeresésére Frank Gibeau, az EA Mobile vezetője megerősítette, hogy cégének két csapata már gőzerővel dolgozik az okosórákra szánt játékok megalkotásán. A parányi kijelző miatt természetesen elég korlátozottak a lehetőségek, bár nem feltétlenül kell a hagyományos vezérlésnél leragadni. Gibeau annyit elárult, hogy elsősorban olyan megoldásokra gondolnak, ahol a készülék fitness szolgáltatási és szenzorai is kiaknázására kerülnek, de ennél többről egyelőre nem akart beszélni.

Annyi azonban egyértelművé vált, hogy az EA nem fog várni az Apple órájának jövő éves premierjéig, hanem már előtte meg akarja kezdeni hódítását a jelenleg elérhető karórákon. Felmerült az az ötlet is, hogy az iPhone-ra szánt játékokhoz készülnek majd kiegészítő karórás fejlesztések, melyek bizonyos sportteljesítménytől függően újabb pályákat oldanak majd fel a telefonos változatban. A fejlesztők előtt is megnyíló új termékkategória jól láthatóan lázba hozta a játékok készítőit is, de még kissé bizonytalanul állnak hozzá a parányi megjelenítőkhöz.

Előzmények

  • Ilyen is lehetett volna: Moto 360

    A Motorola megmutatta frissen piacra dobott okosórájának első prototípusait.

  • Itt a Moto 360, a Moto Hint és az új Moto G

    A 2014-es Moto X mellett egy új mobiltelefont, a várva várt okosórát, illetve két különleges kiegészítőt is bemutatott a Motorola.

  • IFA 2014: Bemutatkozott a ZenWatch

    Az ASUS első okosórája a berlini IFA kiállítás alkalmával debütált, prémium anyaghasználat, hajlított üveg, IP55 védettség és számos szoftveres extra jellemzi.

Hirdetés