Jolla táblagép érkezett

Hirdetés

Nem sokkal ezelőtt felröppent a hír, hogy a Jollánál valami nagyszabású eseményre készülnek, ám túl sok információ nem látott napvilágot a témával kapcsolatban. A mai napon viszont kiderült, mire gondoltak a vállalatnál, bemutatták ugyanis saját táblagépüket, így a Nokia N1 után újabb finn tablet kerül majd piacra. A Jolla egyébként az alkalmazások egyidejű futtatását szeretné megreformálni a készülékkel, ami szerintük a saját Sailfish OS operációs rendszerükkel könnyedén megoldható.

Az elmúlt egy évben hatalmas munkával kifejlesztett szoftver 350 új funkcióval gazdagodott, és nagyjából 13 ezer kisebb-nagyobb hibajavítást, finomhangolást végeztek, hogy a legtökéletesebb élményt nyújthassa a rendszer. Hardver tekintetében sem áll rosszul a tablet, 7,9 hüvelykes, 1536 x 2048 pixel felbontású IPS kijelző található a gépben, melyet egy egyelőre ismeretlen modellszámú Intel lapka hajt meg, a processzor négymagos, a 2 gigabájt RAM mellett pedig 32 gigabájtos belső tárhelyre kell számítani. A masina természetesen futtatja az Android programokat, Marc Dillon szerint pedig a lélegzetelállító multitasking lehet az újdonság legnagyobb vonzereje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Jolla

Előzmények

  • Op3n Dott tablet - igenis számít az ár

    A Tesco még inkább rááll a tabletek forgalmazására, immár saját márkával képviseltetik magukat a kategóriában, jó ár/érték aránnyal, némi kompromisszummal.

  • LG G Pad 8.0 4G - kellemes átmenet

    A dél-koreai gyártó tovább bővítette táblagépes portfólióját, egy 8 hüvelykes IPS kijelzővel, Snapdragon 400 SoC-vel szerelt masinát adtak ki.

  • LG G Pad 7.0 - a következő epizód

    Az LG egyre komolyabban veszi a tabletes piacot, újdonságuk korrekt hardverrel rendelkezik és megkapta a legújabb rendszerfelületet is.

  • Sony Xperia Z2 Tablet - a légtornász

    Elképesztően karcsú, szinte légies táblagép a Sony újdonsága, amely erőnek sincs híján. Az üzemidő azonban kissé kevéske, ráadásul igencsak megkérik a szépség árát.

Hirdetés