Jól fogynak az iPhone-ok, de nem terjed gyorsan az iOS 8

Az Apple felhasználók viszonylag gyorsan frissítenek az új szoftverekre, az iOS 6 és 7 megjelenése után egy héttel például az almás eszközök tulajdonosainak 50 százaléka telepítette fel az új operációs rendszert. Az iOS 8 viszont nem ennyire sikeres, már hetek teltek el a hivatalos kiadása óta, mégis körülbelül 40 százalékos részesedéssel bír, ami például a hibás 8.0.1 utáni elővigyázatosságnak is köszönhető.

Az iPhone-oknál kettős érzése lehet az Apple-nek. Az iPhone 6 rendkívül kelendő, már öt nap alatt átlépte a 2 százalékos küszöböt, amihez a többi eszköznek több mint húsz napra volt szüksége. Az iPhone 6 Plus sem teljesít rosszul, ám messze nem ennyire kiemelkedő, körülbelül az 5c szintjét hozza, ami mondjuk a gyártási nehézségek egyik következménye is lehet.

A teljesítménnyel azért összességében nincs gond, ám az iOS körüli galibák és a jóval nagyobb megjelenítőre való áttérés azért gondolkodásra sarkallja a vásárlókat. A következő hetekben persze számos új országban jelennek majd meg a vállalat zászlóshajói, így valószínűleg minden most feltüntetett adat esetén növekedés várható majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés