Itthon is kapható lesz a Huawei Watch

Hirdetés

A Huawei óráját hatalmas érdeklődést övezte az MWC-n, de érezni lehetett, hogy még nincs teljesen kész a termék, a nagyközönség számára fenntartott standon ki sem volt állítva, csak a másik, inkább VIP jellegű szekcióban lehetett vele találkozni, mi is ott tudtuk megnyomkodni.


[+]

A nagy felhajtás indokolt volt: a Huawei Watch kifejezetten ütős formatervet kapott és roppantmód odafigyeltek az anyaghasználatra is, ennek megfelelően már akkor sejteni lehetett, hogy nem lesz filléres mulatság az Android Wear 5.1-es rendszerével majdan piacra kerülő csecsebecse. A hidegen kovácsolt acél, a zafírkristály üveg, a 400 x 400 pixeles AMOLED kijelző és a külcsínhez illeszkedő óralapok vonzóvá tehetik a kínai cég portékáját, noha azért azt is látni kell, hogy ez sem tud lényegesen többet, mint egy akármelyik Android Wear rendszerű kütyü, a felárat a design és a minőség jelenti.


[+]

Más kérdés, hogy az órák piacán a Huawei névnek jelenleg annyi presztízse van, mint egy májas hurkának, ám azt lehet látni, hogy a legtöbb okostelefonos gyártó úgy ítéli meg, hogy ezen a területen nyugodtan fel lehet hajtani az árakat és prémiumnak kikiáltani középkategóriás okostelefonok hardverével felvértezett cuccokat. A Huawei Watch európai ára is ismert, a legolcsóbb verzió 400 euróba kerül, a legdrágább kiszerelésért 700 eurót kell az asztalra tenni. A Huawei hazai képviselete szerint az óra itthon is kapható lesz még az idén, az árak pedig a fentieknek megfelelően alakulnak, azaz az aktuális árfolyamon történő átváltást követően még az ÁFA összege is ráugrik. Ez kábé azt jelenti, hogy 160 ezer forint lesz a minimum, amit ott kell hagyni egy Huawei óráért, de a full extrás változat közel 280 ezer forintot fog kóstálni.


[+]

Ezzel az egyik legdrágább okosórává lép elő a Huawei Watch, noha az Apple Watch luxuskiadásainak ára mellett még ezek az összegek is eltörpülnek.

Azóta történt

  • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

    Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

Előzmények

Hirdetés