Itt a Lollipop és a Watch Faces Android Wear-re

Hirdetés

Az Android Wear a Google hordozható, viselhető és felcsatolható eszközeinek a platformja, amely alig néhány hónapos fennállása során féltucat ilyen rendszert futtató termék piacra kerülését élte meg. Ilyen például a Samsung Gear Live, amelynek friss és ropogós elemzése nemrég került ki a Mobilarena főoldalára Dr. Kind jóvoltából, aki a Motorola Moto 360-at is bemutatta.

Az Android Wear bizonyos értelemben a Google Now kiterjesztése okosórákra, ám a Google szeretné, ha sokkal több lenne annál, éppen ezért ma kiadták a Watch Faces API-t, amelynek a segítségével a fejlesztők tetszőleges óralapokat készíthetnek és oszthatnak meg a nagyérdeművel. A Google nem felejtkezett meg az Android 5.0-ás frissítésről sem, ami napokon belül, a keresőóriás szavai szerint a jövő hét folyamán érkezik az Android Wear eszközökre. A készülékek a frissítés után is kompatibilisek maradnak bármilyen 4.3-as vagy újabb Androidot futtató okostelefonnal.

Előzmények

  • Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

    A Gear-széria stílusjegyeiből építkezik a Samsung legújabb okosórája, az igazán komoly eltérések a motorháztető alatt vannak, a Gear Live ugyanis Android Weart futtat.

  • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

    Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés