Hirdetés

Tartozékblog: iPhone 4 védőtokok - első rész

Az iPhone 4 rendhagyó külsejét folyamatosan sok kritika érti, ami valahol jogos: a hátoldalára helyezett üveglap rendkívül impozáns, de sokkal kényesebb egy műanyag hátlapnál. Egy szerencsétlen leejtés után kétszer akkora annak az esélye, hogy cserélni kell egy üveget, mint a korábban. Ezt a tényt és a készülék árát figyelembe véve ajánlott valami védőtokot beszerezni, nem beszélve arról, hogy ez a sokat emlegetett térerő-problémára is némiképp megoldást jelent.

Az első versenyzőnk a Belkin Grip Vue Tint fantázianevű terméke, mely egy első ránézésre egy egyszerű szilikontoknak tűnik, de amint kézbe fogjuk, rájövünk, hogy nem csak egy sima műanyagdarabról van szó. Az anyaga a felső peremnél keményebb, a hátlap viszont puhább, a gombok helyét is megfelelően kialakították. Nagyon precízen illeszkedik a telefonra, és csak minimálisan hizlalja meg azt.

A következő tokot szintén a Belkin gyártja, és a Verve Sleeve elnevezésre hallgat. A külseje bőrből készült, a belseje viszont valamilyen finom anyag. Felülről kell belehelyezni az iPhone-t, amit aztán egy tépőzárral lehet rögzíteni. Az összkép nekem nem annyira jött be, a kijelző körül lévő magas perem a használat elején eléggé zavaró. Szerencsére erről a termékről is elmondható, hogy nem hízik meg tőle hatalmasra a készülék. Minden csatlakozó szabadon használható, a töltéshez sem kell kibányászni a telefont. Valamilyen övre csíptethető megoldásnak még örültem volna, bár akkor zsebben hordva már nyilván nem lenne ennyire kényelmes.

Az Otterbox Defender Series elnevezésű csoda nagyon komoly cucc, elvileg ez most a legkomolyabb védelem az új iPhone-hoz. A gyártó "3 rétegű" védőtokként reklámozza: az első egy vékony membrán réteg, amelyet egy keményebb polikarbonát réteg követ és az egész egy szilikon réteggel van bevonva. Ebből nekem csak az jött át, hogy egy baromi  vastag, de ugyanakkor masszív valamit tartok a kezemben; egy komolyabb esőerdőben biztosan nagy hasznát venném, de különben kizárt, hogy elővenném emberek között. A tok használhatóság szempontjából különben korrekt: a töltő csatlakozót egy gumi fedi, a fülhallgató kimenete szabad, a kamerákat egy szilikon lap védi, a hangszórók is természetesen szabadon vannak, a többi gombot pedig egy gumiréteggel borították, de kényelmesen lehet nyomkodni őket.

A Grip Vue Tint végfelhasználói ára bruttó 4990 forint - ennél olcsóbban is kapunk efféle tokot, de ha azt nézzük, hogy nyugodtan megkaphatná a "szilikontokok királya" címet, akkor már nem is olyan sok érte. A bőrtokon bruttó 5890 forintos árcímke díszeleg, ami teljesen átlagosnak mondható. Aki az Otterboxra vágyik, annak bruttó 9990 forintot kell kifizetnie érte. Nyugodt szívvel csak azoknak ajánlom, akik életük nagy részét a természetben töltik, illetve olyan fizikai munkát végeznek, amihez elengedhetetlen az efféle védelem, az átlagjúzernek teljesen felesleges az ilyesmi. A termékekről bővebb információk a Speedshop honlapján találhatók.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények