Hirdetés

Indiában készülhet az iPhone-ok egy része

Az iPhone-ok komponensei a világ számos országából érkeznek az összeszerelő üzemekbe, amelyek legtöbbje a Kínai Népköztársaságban található. A Foxconn ebben az Apple legfőbb partnere, a tajvani vállalat pedig világszerte jelen van hatalmas gyáraival és üzemeivel, és tekintélyes részt vállal minden legyártott okoseszköz összeszereléséből. Indiai sajtóértesülések szerint a következő nagy beruházásukra a világ második legnépesebb országában, azon belül is Mahárástra államban kerülhet sor, méghozzá 10 milliárd dollár értékben.

„Összeszerelték Kínában” – a felirat pár év múlva részben Indiára változhat
„Összeszerelték Kínában” – a felirat pár év múlva részben Indiára változhat

Az Economic Times India arról számolt be riportjában, hogy közel a szükséges szerződések megkötése és a megfelelő helyszín kiválasztása, amelyet követően mintegy 18 hónap alatt épülhet fel és állhat munkába a tervezett összeszerelő üzem, amelyet kifejezetten a jövőbeni iPhone-ok előállítására húzhat fel a Foxconn. Állítólag több ország is pályázott erre a befektetésre, hosszas tárgyalások után végül, úgy tűnik, India lesz a befutó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Egyre fontosabb India az Apple-nek

    Az Apple két legnagyobb beszállítója immár Indiában készíti az iPhone 13 és 13 Mini készülékeket. A Pro gyártósorai egyelőre maradtak Kínában.

Előzmények

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés