Ilyen lett az Archos és a Logic Instrument első közös gyermeke

Az Archos 2014 január közepén borult össze a Logic Instrument céggel, hogy egészen pontosak legyünk, 48,9 százalékos részesedést vásárolt a tabletek és telefonok gyártásával foglalkozó vállalatból. A cél egyértelmű volt, a franciák szerették volna növelni kapacitásukat, nem utolsósorban pedig egy tapasztalt csoporttal egyesülve nagyobb piaci szelet megszerzésére adódott lehetőségük. A két cég eddig szorgosan dolgozott a háttérben, aminek eredménye az első közös gyermek, a már korábban bejelentett Fieldbook F1 lett.

A készülék robusztus külsejével hívja fel magára a figyelmet, hiszen a 175 x 88,8 x 12,5 milliméteres és 270 grammos ház IP68-as védettséggel rendelkezik, bírja az 1 méter magasból történő leejtést, és -10, valamint +55 fok között is működik. A kijelző 6 hüvelykes, felbontása pedig 1080x1920 pixel, így a strapaphabletek kategóriájába sorolható a masina, amiből azért elég kevés akad a piacon.

A burkolat alatt egy 1,7 GHz-es, nyolcmagos processzorral ellátott MediaTek MT6752 SoC dolgozik, RAM-ból 2 GB-ot, microSD kártyával bővíthető belső tárhelyből pedig 16 GB-ot kapott. A hátlapon egy 13, az előlapon pedig egy 2 megapixeles kamera található. A készülék 3500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ezenkívül támogatja a 4G/LTE hálózatokat, van benne Bluetooth, két darab microSIM foglalat, GPS és rengeteg szenzor (hőmérséklet, légnyomás stb.). Az Android 5.0 operációs rendszert futtató készülék 729 euróba, vagyis átszámolva körülbelül 265 ezer forintba kerül.

Előzmények

  • Bemutatkozott az Archos 50 Diamond

    Full HD kijelzővel, 4G LTE modemmel és 64 bites nyolcmagos processzorral érkezik a francia gyártó mérsékelt árazású „szelfi” csúcsmobilja.

  • Archos 50 Oxygen - oximoron

    Az Archos csúcskészüléke is ellátogatott hozzánk, amely a minap tesztelt Karbonn Titanium X kiköpött mása, és ahhoz hasonlóan ellentmondásos készülék.

  • Archos 40b Titanium - karcos harcos

    Sztereó előlapi hangszóróval és WVGA megjelenítővel bír az Archos kétkártyás kétmagosa, amely a belépőszinten próbál közönséget szerezni.

Hirdetés