Ilyen lesz az EMUI 5.0 Android Nougat alatt

Hirdetés

Gőzerővel készülnek a gyártók az Android Nougat őszi, hivatalos startjára, és a Google elkövetett mindent annak érdekében, hogy a partnerei a legkorábban hozzájussanak a még fejlesztés alatt álló rendszerhez. Nem csoda, hogy már a Huawei is tesztelgeti a 7.0-s Androidot, amelynek egy zárt bétás változata most kiszivárgott, sőt: az XDA Developers fórumán a vállalkozó kedvűek be is szerezhetik, és kellő hozzáértéssel feltehetik. Mindehhez persze szükség lesz egy Huawei P9-re, hiszen arra van a béta, és a telepítéssel járó kockázatok vállalására, az ilyesmit ugyanis a gyártók nem támogatják.

Mint az látható, az új Androidon alapuló EMUI 5.0 változásokat hoz a felület és a gyári alkalmazások küllemében, a ROM changelogja pedig hosszan részletezi a szemmel nem látható újdonságokat. Fejlődik a felbontást csökkentő ROG energiatakarékos mód, optimalizálják a gesztusvezérlést, a legtöbb hálózati kapcsolatot, a kamerát, a Telefonkezelőt és egy sor másik szoftvert. Az EMUI 5.0-tól több felhasználót is hozzá lehet adni a rendszerhez, és egy apphoz több usernek is tartozhatnak személyes adatai, természetesen egymástól védelemmel elkülönítve. Az XDA Developers még azt is részletezi, hogyan kell a ROM-ot felrakni – persze, mint mindig, csak saját felelősségre.

Azóta történt

  • Kiszivárgott az Android 7.0 a Mate 8-ra

    A Huawei-nél már javában folyik a Mate 9-cel bemutatott, nougatos EMUI régebbi csúcskészülékekre való portolása, kettőre ki is szivárgott a telepítőcsomag.

Előzmények

  • Sokkal jobban fogy a Huawei P9, mint az elődje

    A gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint a P9 eladásai 130 százalékkal haladják meg a P8 eladásait a globális piacokon.

  • Huawei P9 Plus - nyomós ok

    Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Hirdetés