Ilyen lesz a kerek kijelzős Samsung Gear felülete

Bár számos termék vagy szoftver a publikum számára a bejelentés pillanatában mutatkozik be először, a tesztelők és a fejlesztők sokszor korán betekintést nyerhetnek egy-egy készülő projektekbe. Így volt az az Android L vagy mondjuk az Apple Watch esetében is, és most a Samsung tette közzé a fejlesztők számára a "következő Gear" okosóra fejlesztői csomagját (SDK).

A kerek óralapos Geart a védőgyűrűvel is kezelni lehet

Ez azért hírérték, mivel most a kémvilágban csak "Orbis" néven emlegetett készülék felületéről számos dologra fény derült. Az eddigi pletykáknak megfelelően a következő Gear eszköz kerek kijelzős lesz, és a felületét többek között az azt körbefogó gyűrűvel lehet majd kezelni, és persze érintő ujjmozdulatokkal.

A következő Gear is Tizennel érkezhet
[+]

A SamMobile egy komponenstáblázatra is rábukkant, ami alapján a kerek előlapos Samsung okosóra giroszenzorral, iránytűvel, pulzusszám mérővel, GPS-szel, nyomásérzékelővel, gyorsulásmérővel és opcionálisan SIM-foglalattal érkezhet. A Gear S-sel szemben viszont kimaradhat az UV-szenzor és a fénymérő az automatikus fényerőállításhoz. Természetesen ez is fontos információ a fejlesztőknek.

Érintéssel is kezelni lehet majd a következő Geart
[+]

Friss hírek szerint egyébként az "Orbis" szeptemberben, a berlini IFA-n mutatkozhat be, és addigra a Samsung reményei szerint nem egy, kifejezetten a kerek előlapra fejlesztett szoftver készül majd el, hiszen egy-egy platform egyik legfontosabb húzóereje a kapcsolódó szoftverek és szolgáltatások száma. Az "Orbis" a Gear S-hez hasonlóan alighanem Tizent fog futtatni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés