Hirdetés

IFA 2015: Belenéztünk a Lenovo Vibe S1 dupla szelfikamerájába

Nem 3D-s effekt, hanem a mélységélességgel való játék a legfőbb funkciója azoknak a mostanában divatos okostelefonoknak, amelyek az egyik oldalon két kamerával startolnak el. Ilyen volt tavaly a HTC One M8 és a a Honor 6 Plus, most pedig a Lenovo tett le az asztalra egy olyan mobilt, amely hasonló funkciókkal bír. Csakhogy ezúttal a két kamera nem hátul, hanem elöl pillantható meg.

A Lenovo Vibe S1 igen mutatós lett: oldalt fémkeret, elöl-hátul pedig Gorilla Glass 3-as üveglap borítja, az utóbbi ráadásul ívelt, éppen ezért roppant kényelmes a szelfizésre szakosodott készüléket a kézben tartani és kezelni. Az S1 ráadásul mindössze 132 grammot nyom és 143,3 x 70,8 x 7,8 milliméteres háza sem vészes, ennek viszont az az ára, hogy a 4000 milliamperórás Vibe P1m-mel szemben az S1 akkumulátora jóval szerényebb kapacitású: mindössze 2500 milliamperórás.

Mutatós és ergonomikus a fém és üveg burkolatot kapott Lenovo Vibe S1
Mutatós és ergonomikus a Lenovo Vibe S1. A tetején a külön megvásárolható Vibe Xtension vaku látható [+]

Nem kell azonban félteni az eszközt: az öthüvelykes Full HD panelt és az Android 5.0-s felületet a nyolcmagos MediaTek MT6752 hajtja meg 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló segítségével. A hátlapi kamera, amely 13 megapixeles és PDAF autófókuszt kapott, ezúttal kevésbé hangsúlyos, mint a két előlapi, mivel az igazán különleges kamerafunkciók a 8 és 2 megapixeles, kijelző feletti szenzorokhoz kapcsolódnak.

Kicsit lelkesebb is lehetnék, miután a Vibe S1 pillanatok alatt Egyiptomba repített
Kicsit lelkesebb is lehetnék, ha már a Vibe S1 a piramisok földjére repített, ám a fejem búbja elveszett valahol út közben [+]

A legegyszerűbb speciális effekt a háttér elmosása: a szoftver felismeri az arcot és a vállakat, amelyek élesek maradnak, a hátteret pedig nem csak elmossa: sebesség vagy spirális forgás effekt is bevethető az előtér még látványosabb kiemelésére. A szoftver automatikája nagyjából pontosan felismeri és körbevágja az előtérben lévő alakot (mondjuk engem megskalpolt), és ahol pontatlan az algoritmus, kézzel lehet korrigálni. A körbevágást ezt követően el lehet menteni, majd a mellékelt vagy letölthető hátterek elé lehet dobni, így látogattam én el pillanatok alatt Párizsba és Egyiptomba. A Vibe S1 novembertől, nettó 300 dollártól lesz megvásárolható.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Jóváhagyást kapott a Lenovo Vibe X3

    A Vibe család hamarosan újabb jövevénnyel bővülhet, ugyanis a kínai hírközlési hatóság adatbázisában felbukkant egy Snapdragon 810 SoC-vel felszerelt mobil.

  • A Fülöp-szigeteken debütált a Lenovo A7000 Plus

    A kínaiak nem kerítettek nagy feneket legújabb terméküknek, ami a testvérmodellhez képest több pluszt tartalmaz, az egyik, hogy 1080p-s kijelzőt kapott.

  • Sajtófotón látható a Vibe X3

    Még Lenovo márkanévvel lát napvilágot a kínaiak következő telefonja, mely Snapdragon 810 SoC-vel érkezik, és elég jó néz ki.

  • Snapdragon 808 lesz a Lenovo X3-ban?

    Korábban Snapdragon 810-es SoC-ről lehetett hallani, a bejelentés előtt álló Lenovo Vibe X3 most azonban a hatmagos Snapdragon 808-cal bukkant fel egy teljesítményteszten.

Előzmények

Hirdetés