IFA 2019: Gyengénlátóknak segít, tévét gyárt és fehér telefont hoz a Honor

A Honor berlini eseményén nem voltak óriási meglepetések, új okostelefont nem mutattak be, de egy-két új fejlesztésről azért lehullt a lepel.

Bár arra számítottunk, hogy a Honor 9X lesz a kínai gyártó rendezvényén a főszereplő, ennek európai bemutatására még várni kell. Ott volt viszont a Harmony OS-t futtató Honor Vision tévé, amiről persze megtudtunk egy-két technikai információt (4K felbontás, 178 fokos látószög, 400 nites fényerő és 6 db 10W-os hangszóró), de egyelőre ezek igazából mellékesek, mert a Honor a közeljövőben nem hozza Európába a terméket.


[+]

A Harmony OS-ről sem derült ki sok, mivel kizárólag kínai nyelven kommunikált a felület, amely mindenképpen roppant gyorsnak tűnt, a menü felépítése pedig erősen emlékeztet az Android TV rendszerére, de lehet vele videóhívást indítani, mert a Honor Vision tetején van egy pop-up kamera.


[+]

Ennél egy fokkal közelebbinek érezhettük viszont, hogy a Honor a gyengénlátók számára készített egy alkalmazást, amely a kamera képességeire alapoz, illetve segítségül hívja a mesterséges intelligenciát is. A megoldás lényege az, hogy ha szövegre irányítjuk a kamerát, akkor egyrészt kék-sárga és fekete-fehér módon invertált képet látunk viszont a kijelzőn, lehet benne nagyítani (és ezeket hanggal is megerősíti a szoftver), illetve tudja digitalizálni és felolvasni a látottakat. Jelenleg azonban még magyar nyelven nem kommunikál.


[+]

Mindezek mellett még jutott egy apróság, ami tényleg lesz is itthon: a Honor 20 Pro kapott egy új színvariációt, ez pedig az “izlandi fagy” (Icelandic Frost), ez nevéből adódóan leginkább fehér, némi lilás beütéssel. Ez viszont nálunk is kapható lesz a közeljövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés