IFA 2015: Videón is megcsodálható a Lenovo Vibe P1 és P1m

Hirdetés

Csütörtökön már beszámoltunk a Lenovo új, felső-középkategóriás ajánlatáról, amely egy sor nyalánkságot kapott, beleértve a home gombba épített ujjlenyomat-olvasót, a minőségi fém konstrukciót, a 13 megapixeles hátlapi kamerát és az azt megtámogató, kéttónusú ledes villanót. A Lenovo Vibe P1 5,5 hüvelykes, Full HD panelját a nyolcmagos Snapdragon 615 hajtja meg az Adreno 405-ös SoC és 2 gigabájt RAM segítségével, az energiaellátásért pedig gigászi, 5000 milliamperórás telep felel. A belső tároló 32 gigabájtos.

Lehet, hogy stábunk hozzászokott az óriáskészülékekhez, a 152,9 x 75,6 x 9,9 milliméteres eszköz mindenesetre nem tűnt túl nagynak a kezünkben, bár a 189 grammot elég nehéznek éreztük. Az ujjlenyomat-olvasó működési hatékonyságát nem tudtuk tesztelni, mivel a kiállított készülékeken ez a funkció ki volt kapcsolva, mindenesetre a P1 képernyőzára esetében is bevethető lesz a biometrikus szenzor. Az szinte biztos, hogy nagyon jó lesz a Vibe P1 üzemideje, már csak az a kérdés, hogy mennyire. Ezt remélhetőleg egy teszt formájában ki fogjuk tudni próbálni.

A Lenovo Vibe P1m is mutatós készülék
A Lenovo Vibe P1m is mutatós készülék [+]

A Lenovo P1m valamivel szerényebb méretekkel és hardverrel startolt el, hiányzik például az ujjlenyomat-olvasó, a vízlepergető nanobevonat viszont olyan tulajdonság, amellyel a phabletes fivér nem rendelkezik. Az öthüvelykes HD kijelző mögött a MediaTek egyik négymagos SoC-je, a MT6735P tesz jó szolgálatot 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóval. Az energiaellátásért ezúttal „csak” 4000 milliamperórás akkumulátor felel, persze ez is kétszer akkora, mint egynémely vékonyabb öthüvelykes telepe.

A Lenovo mérnökei ezúttal is jó munkát végeztek, a készülék ugyanis a nagy akkumulátor ellenére sem kényelmetlen a kézben, és a 141 x 71,8 x 9,3 milliméteres ház sem túl nagy, nem beszélve a mindössze 148 grammos tömegről. A P1m hátlapjára 8, előlapjára 5 megapixeles kamera került. Mindkét új Vibe készülék Android 5.1-gyel és két SIM-foglalattal startol el még az ősz folyamán.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés