IFA 2015: Sok platformmal kompatibilis a ZeWatch 3

A svájci Kronoz LLC 2013 januárjában kezdte meg működését, és azóta egyre nagyobb lendülettel dob a piacra aktivitásmérőket, értesítéskijelzőket és okosórákat MyKronoz brand alatt. A 2015-ös IFA-ra is számos új modellt elhoztak, és már a jövőképről is sikerült némi információt megtudni: 2016-ban érkezik a hagyományos óralap előtt áttetsző kijelzővel felvértezett ZeTime, ebből a típusból azonban nem volt még prototípus sem a berlini eseményen.

Nem Android Wear, hanem a jó öreg Android 4.2 fut a ZePhone-on
Nem Android Wear, hanem a jó öreg Android 4.2 fut a ZePhone-on [+]

De ne szaladjunk ennyire előre, sőt: menjünk pár hónapot vissza, lencsevégre kaptuk ugyanis az androidos (nem Android Wear-es) ZePhone-t, ami egy SIM-kártya befogadására képes, karra csatolható okostelefon, óraformába bújtatva.

Telefonálni is lehet a ZePhone-nal
Telefonálni is lehet a ZePhone-nal [+]

Az apró kijelzőn Play Áruház és persze billentyűzet is akad, és tényleg működik a hanghívás funkció is, emellett a WiFi-ről és a Bluetoothról sem kell lemondani. Mondjuk a számlapok és a virtuális billentyűk annyira aprók, hogy mindennapi okostelefonként elég kényelmetlen lehet a 3G-s ZePhone-t használni.

A ZeWatch 3 OLED megjelenítője monokróm és jól látható
A ZeWatch 3 OLED megjelenítője monokróm és jól látható [+]

A ZeWatch a MyKronoz tulajdonképpeni fősorozata, és lencsevégre kaptuk annak harmadik generációs tagját, amely 64 x 96 pixeles, téglalap alakú OLED megjelenítővel virít. A 41 grammos ZeWatch 3 korlátozottan vízálló borítást kapott (eső, izzadság, fröccsenő víz nem árthat meg neki), a műanyag konstrukció pedig 200 milliamperórás akkumulátort rejt, amely ötnapos üzemidőt biztosít a Kronoz szerint.

A ZeWatch 3 100 euróba kerül
A ZeWatch 3 100 euróba kerül [+]

A ZeWatch 3 nem igazi okosóra, hiszen nem lehet szabadon appokat telepíteni rá, viszont számos funkciója van, amely az érintőkijelzőről elérhető. Az értesítéskijelzés mellett hanghívások fogadhatók és folytathatók a beépített mikrofon és hangszóró segítségével, elvileg a telefonos hangasszisztens is kezelhető vele, emellett méri a napi megtett lépésszámot, az aktív perceket, az elégetett kalóriákat és az alvás minőségét. A ZeWatch 3 100 euróért rendelhető meg, és iOS, Android, Windows Phone, Mac és Windows szoftver is letölthető hozzá.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • MyKronoz ZeRound - nem teljesen kerek

    Kedvező árú svájci okosóra. A szavak nagy többsége más sorrendben vagy összetételben nem lenne újdonság. A MyKronoz viszont pont ebben a kategóriában indul, legalábbis nagyon igyekszik.

  • MyKronoz ZeTime - szezont a fazonnal

    A közösségi finanszírozás egyik ékköve egyszerre próbál mutatós analóg óra és karra csatolható okosketyere lenni, ám a sajátos egyveleg nem tud igazán kitűnni.

Hirdetés