IFA 2015: Méregdrága hangszóróval állt elő a B&O

A dán erdetű, 1925 óta piacon lévő Bang & Olufsent nehéz lenne azzal vádolni, hogy túl olcsón adja a termékeit, az audio-ipar neves luxusgyártójával a berlini IFA kiállításon találkoztunk. Több termék is várt minket a B&O standján, viszont az egyetlen komoly újdonság a BeoPlay A6 néven elstartoló hangszórójuk, ami vezeték nélkül kapcsolódik a hangforrására, de beépített akkumulátort nem kapott.


[+]

Külső szempontjából egy letisztult, elegáns kütyüvel van dolgunk, a membránokat takaró szövet a szintén dán Kvadrat közreműködésével készült el, ami jól néz ki és kellemes a tapintása, ugyanez elmondható a fenti kezelőszervekről is, bal szélén a bekapcsológomb, jobb szélén a Bluetooth keresőgombja, a kettő között pedig egy csúszka található, aminek jobb oldalára bökve előre léphetünk, bal oldalát megérintve pedig értelemszerűen vissza. Az ujjunk tologatásával a hangerőt tudjuk szabályozni, az ergonómiája egyébként nagyon kellemes, az ívelt kialakítás kifejezetten kézre áll.


[+]

A készülék elején négy darab aktív hangszóró helyezkedik el, az alsók a mély, illetve középtartományért, a felsők pedig a magasakért felelnek. A BeoPlay A6 támogatja az AirPlay-t, a DLNA-t, illetve a Bluetooth 4.0-át is, telefonon keresztül pedig természetesen az ismertebb stream-szolgáltatásokat és netrádiókat is hallgathatunk vele. A membránok elhelyezkedése segíti a hang térben való terjedését, nem 360 fokban szór, de valóban elég széles teret fed le.


[+]

A BeoPlay A6, számos egyéb B&O hangszóróhoz hasonlóan támogatja a BeoLink Multiroom szolgáltatást, hogy több hangszóróra, egy időben tudjuk küldeni a tartalmakat. A készülék világosszürke, kék, sötét rózsa, illetve sötétszürke árnyalatokban érhető el, az igazi fekete leves viszont az ára: 999 eurót kérnek érte, ami átszámítva körülbelül 313 000 forintnak felel meg.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés